Foto: Reinis Oliņš
Jūrmalā, nedēļas nogalē, 2. jūlijā, ar dalībnieku gājienu, uguns rituālu un Pasaules deju lielkoncertu Dzintaru koncertzālē, atklāts VIII Starptautiskais tautas deju festivāls "Sudmaliņas", ko rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Atklāšanas lielkoncertā piedalījās deju kolektīvi gan no Latvijas, gan ārvalstīm –deju grupa "Mush" un Ečmiadzinas klostera un AGBU (Vispasaules armēņu labdarības savienība) deju ansamblis "Amberd" no Armēnijas, Baltkrievijas Republikas nopelniem bagātais kolektīvs, Kultūras centra "Vitebska" deju ansamblis "Ļjavoniha", Tautas deju ansamblis "Poligrodzianie" no Polijas, Čorlu pašvaldības turku tautas deju ansamblis, IDEMM Folkloras centra deju kopa no Turcijas, kā arī Rīgas Teikas vidusskolas un VEF Kultūras pils deju kopa "Zalktis", Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Zalktis", Talsu tautas nama deju kolektīvs "Talsu kurši" un Daugavpils novada Kultūras centra Tautas deju ansamblis "Līksme" no Latvijas. Stāstu par Latviju un sevi izdejoja viesi - tautas deju ansambļi "Dancis", "Gatve", "Līgo", "Rotaļa" un "Teiksma".

VIII Starptautiskais tautas deju festivāls - konkurss "Sudmaliņas" notiek no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Rundāles pils parkā. Festivālā programmā - koncerti brīvdabā un koncertzālēs, labdarības koncerti pansionātos un rehabilitācijas centros un dalībnieku gājiens.. Pirmo reizi festivāla vēsturē plānots deju grupu konkurss, to vērtēs starptautiska žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!