Foto: LETA

Svētdien, 20. novembra vakarā, plkst. 23.00, tiks izslēgti šā gada gaismas festivāla "Staro Rīga" objekti, kas četru dienu garumā priecēja gan rīdziniekus, gan pilsētas ciemiņus, īpaši koši saspēlējoties ar 18. novembra svētku salūta ugunīm.

Festivāls šogad ilga četras dienas – no 17. līdz 20. novembrim, kopumā piedāvājot 42 dažādus gaismas mākslas objektus, ko veidojuši gan ārvalstu, gan vietējie autori. "Staro Rīga" apmeklētājus Vecrīgā iepriecināja gan milzu gaismas truši Doma laukumā, gan pasakains fantāzijas dārzs Rātlaukumā, gan krāšņas abažūru buķetes Līvu laukumu, un citi objekti. Pilsētas centru izkrāšņoja gan Jaņa Rozentāla gleznu projekcijas, gan patriotiski stāsti par vēsturi un Latvijas dižajām personībām, gan iespēja ceļot laikā Vērmanes dārzā, u.c.

Šogad festivālu “Staro Rīga 2016” kopā apmeklēja vairāki simti tūkstošu skatītāju, īpaši daudz šogad Rīgas ielās bija vērojami ārvalstu apmeklētāji. Vislielākā cilvēku aktivitāte bija festivāla trešajā dienā - 18. novembrī, pavēstīja festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Ozola.

Festivālā šogad piedalījās arī nebijis skaits starptautisko mākslinieku un to apvienību - kopā 18, atvedot uz Rīgu gaismas objektus no Kanādas, Japānas, Austrālijas, Beļģijas, Spānijas, Vācijas, Portugāles, Baltkrievijas, Francijas un Libānas un Lietuvas .

"Mūsu "Staro Rīga" dod gaismu prātos un sirdīs gan rīdziniekiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem, un tagad festivāls kļuvis arī par starptautisku gaismas objektu veidotāju tikšanās vietu. Tā visi kopā vairojam gaismu un ejam uz Latvijas simtgadi, kad staros visa Latvija", ar gandarījumu secina festivāla kuratore Diāna Čivle.

Festivāla tēma pagājušajā gadā bija "Gaisma sauca", bet šogad ir "Gaisma ausa", kas ir teksta fragments no Jāzepa Vītola un Ausekļa dziesmas "Gaismas pils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!