Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē Cēsīs, Ruckas muižā norisinās talka, lai pēc ugunsgrēka sakopotu izpostīto mākslinieku rezidenci un uzsāktu tās atjaunošanu.

Jau ziņots, ka 21. novembra naktī Ruckā izcēlās ugunsgrēks. Plkst. 1.40 ēkā nostrādāja ugunsdrošības signalizācija, apsardze ieradusies trīs minūšu laikā un izsaukusi glābšanas dienestu. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās pēc piecām minūtēm, kas ēka jau degusi ar atklātu liesmu un uguns jau sasniedzis ēkas otro stāvu.

Uguns ir izpostījusi muižas jumtu un jumta konstrukcijas un otrā stāva telpas. Ugunsgrēka dzēšanas laikā no ūdens daļēji cietušas arī telpas pirmajā stāvā.

"Izpostīts ir daudz, tomēr esam apņēmības pilni pēc iespējas ātrāk atjaunot ēku, lai nākamgad rezidenču centrs varētu atsākt darbību," raksta Ruckas mākslas rezidenču centra vadītāji, Kaspars un Ieva Gobas.

Ņemot vērā lielo mākslinieku un līdzbiedru vēlmi iesaistīties ēkas sakopšanā un atjaunošanā, šajā nedēļas nogalē Ruckā notiek talka. Vairāk par iespējām iesaistīties, kā arī ziedot vēsturiskās ēkas atjaunošanai – Ruckas muižas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!