Foto: Publicitātes foto

Latviešu nacionālās atmodas šūpulī Tartu, Igaunijā, sestdien, 6. aprīlī, Latvijas Republikas vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons svinīgi atklās mūsdienu latviešu kultūrtelpu "Just Läti" jeb "Tieši Latvija", portālu "Delfi" informē Tartu Latviešu biedrības vadītāja Ilze Salnāja – Värv.

Sarīkojumā uzstāsies populārais igauņu dzejnieks un liels latviešu draugs Contra (īstajā vārdā Margus Konnula). Būs muzikāls pavadījums, kā arī latviešu gardumu degustācijas.

Jau vairāk nekā piecus gadus latvisko garu Tartu jeb Tērbatā uztur Tartu Latviešu biedrība, regulāri piedāvājot dažādus latviešu kultūras pasākumus, kā arī aktīvi veidojot sadarbības projektus ar dažādām Igaunijas diasporām, un iesaistoties latviešu organizētajās iniciatīvās.

"Laikam ejot, esam sapratuši, ka "pastāvēs, kas pārvērtīsies", tāpēc Tartu ir izveidota jauna latviešu kultūrtelpa ar nosaukumu "Just Läti", kas mājvietu ir atradusi alternatīvo jauno radošo industriju centrā – Aparaaditehas jeb Aprātu cehā, kur jau kopš 2014. gada darbojas jauni un aktīvi, kultūru un mākslu mīloši cilvēki," pauž kultūrtelpas veidotāji.

Kultūrtelpas mērķis ir Tartu iedzīvotājus un pilsētas viesus iepazīstināt gan ar latviešu mākslu, gan literatūru, kā arī moderni tautisko apģērbu un rotu dizainu. Apmeklētāji tik iepazīstināti arī ar mūsdienu Latvijas garšu, piedāvājot mājražotāju gardumus un dzērienus. Kultūrtelpā būs pieejams plašākais zāļu tēju klāsts pilsētā, ko varēs baudīt no "Piebalgas Porcelāna fabrikas" īpašajām tasītēm. Lietpratēji varēs novērtēt arī labu Latvijas alu un sidru.

Šobrīd uzsākta sadarbību ar vairākiem Latvijas dizaina zīmoliem, kā arī pārtikas un dzērienu ražotājiem.

Kultūrtelpas atklāšana notiks sestdien, 6. aprīlī, pulksten14.00. Ieeja "Just Läti" no Kastani ielas 42 pagalma puses caur siltumnīcu. Pasākums plānots līdz pulksten 17.00. Sīkāka informācija par vietu un notikumu atrodama "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!