Foto: DELFI
Sestdien, 4. maijā, notika ikgadējais pasākums "Tauta. Gods. Tērpi", kura laikā Rātslaukumā izskanēja vairāki koncerti, kā arī notika jau tradicionālais tautas tērpu gājiens no Rātslaukuma līdz Brīvības piemineklim.

Šogad svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa gājiena dalībnieki devās kopā ar Latvijas Valsts prezidentu, Saeimas, valdības, diplomātiskā korpusa pārstāvjiem un citām amatpersonām.

Pasākuma svinīgā atklāšana notika pulksten 12.00, Rātslaukumā, kur darbojās amatnieku tirdziņš un radošās darbnīcas, bet uz skatuves uzstājās dūdu un bungu grupa "Kulenieki un trummelnieki", folkloras kopa "Vilkači", folkloras kopa "Lāns", folkloras kopa "Banga".

Savukārt pulksten 13.00 sākās krāšņais gājiens tautas tērpos no Rātslaukuma līdz Brīvības laukumam, kur pie Brīvības pieminekļa notika ziedu nolikšana. Gājienā varēja piedalīties ikviens.

Pēc tam, pulksten 14.30, uz Rātslaukuma skatuves uzstājās folkloras kopa "Kokle", folkloras kopa "Tarkšķi", folkloras kopa "Garataka", folkloras kopa "Budēļi", folkloras kopa "Laiva", folkloras draugu kopa "Skandinieki", "Skandiniekiem" pievienojās Rīgas danču klubs ar latviskiem dančiem, iesaistot arī pasākuma dalībniekus un skatītājus. Savukārt noslēdza svinības postfolka grupas "Tautumeitas" uzstāšanās ar muzikālo programmu "Sadziedami".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!