Foto: Publicitātes foto
Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) šogad 30. jubileju svinēs ar digitālu festivālu, kas norisināsies no 11. līdz 15. maijam.

Kā informē LKA pārstāvji, festivāla mērķis ir "attālinātajam kļūt par pietuvinātu un apjaust, cik daudz vai maz kultūrai nozīmē šobrīd sabiedrībā bieži pieminētie divi metri."

Festivāla ietvaros notiks tiešsaistes studējošo konference "ZinātMāksla" un svinīgā LKA 30 gadu jubilejas Satversmes sapulce, kurā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un kultūras ministrs Nauris Puntulis. Nedēļas garumā LKA piedāvās iespēju iepazīt tuvplānā LKA studējošo pētniecisko un radošo veikumu gan normalitātes, gan karantīnas apstākļos, rosinot refleksiju par krīzes provocētajām izmaiņām kultūrvidē un radošajos procesos.

Digitālās vides festivāla tēma – "Piedzīvot un izdzīvot kultūru. Kultūra karantīnā – attālināta vai pietuvināta?". Festivāla notikumu aptverošā tēma ir izvēlēta atbilstoši situācijai, kādā šobrīd tiek organizēta kultūras dzīve un kā noris studiju process Latvijas augstskolās, tostarp LKA.

Kā raksta LKA pārstāvji, dažādajos festivāla notikumos tiks atspoguļoti studējošo sasniegumi un atklājumi zinātnes un mākslas jomā kontekstā ar šī laika fenomenu, pievēršoties izdzīvošanas un radošajām stratēģijām tiešsaistes saziņas un attālinātas komunikācijas laikā. Par kultūru un izglītības procesu, kas top un veidojas neatkarīgi no vietas un laika, iespējams, ļaujot uzmanības centrā nokļūt jautājumiem un stāstiem, kas ierastos apstākļos nenonāktu mūsu uzmanības centrā. Runāsim un diskutēsim par to, ko karantīnas uzspiestais dzīves stils, mācību process vai darba ritms zaudē esošajā situācijā, bet, kas ir šī laika ieguvumi un vērtības?

Interneta festivāls atklās LKA 30 jubilejas gada svētku programmu, kas noslēgsies 2021. gada vasarā.

Konference "ZinātMāksla" ir atvērta dažādībai, pretrunīgiem, negaidītiem secinājumiem, paradoksālām atziņām, pie kurām nonākam savas zinātniskās un mākslinieciskās darbības rezultātā. Galvenais, lai referāts, deja, skaņdarbs, filma vai attēls uzrunātu, rosinātu iztēli, pārdomas, refleksiju un diskusiju. Konferences "ZinātMāksla" mērķis – stiprināt saikni starp zinātnisko un māksliniecisko darbību, tādējādi pievērsties jaunajām pētniecības formām, kultūras un radošuma izpausmēm. Šogad - jo īpaši tām, ko provocē krīzes apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!