Foto: LETA

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) saistībā ar darbiniekiem konstatēto Covid-19 saslimšanu pilnībā apturējusi darbību līdz 1. novembrim, liecina informācija LNOB mājaslapā.

"Diemžēl saslimšana ar šī vīrusa infekciju ir konstatēta vēl vairākiem Latvijas Nacionālās operas darbiniekiem. Ņemot vērā gan situāciju LNOB, gan kopējo epidemioloģisko situāciju valstī, esam pieņēmuši smagu, bet, mūsuprāt, vienīgo iespējamo lēmumu. Kolēģu un skatītāju drošības dēļ tiek pārtraukta publiskā darbība uz divām nedēļām – līdz 1. novembrim," teikts paziņojumā.

"Ar vislielāko atbildību izturamies pret kolēģu un skatītāju veselību, tādēļ esam pieņēmuši smagu, bet atbildīgu lēmumu pārtraukt Latvijas Nacionālās operas un baleta darbību uz divām nedēļām, saprotot, ka šis ir vienīgais risinājums, lai pārtrauktu Covid-19 izplatību mūsu kolektīvā," komentēja LNOB vadītājs Egils Siliņš.

Viņš stāsta, ka tiks turpināta testēšana un pārējie drošības pasākumi, tai skaitā tiks izvērtēta arī iespēja pēc darbības atsākšanas spēlēt izrādes mainītos sastāvos.

"Mēs sadarbojamies ar epidemiologiem, lai pēc iespējas ātrāk varētu atsākt māksliniecisko darbību un droši opernamā atkal uzņemt skatītājus. Mēs ticam, ka ar atbildīgu rīcību vīrusa uzliesmojumu ir iespējams apturēt, tāpēc aicinām ikvienu sekot epidemiologu norādījumiem. Vēlu ātru atveseļošanos saslimušajiem!" sacīja Siliņš.

Līdz ar darbības apturēšanu tiek atceltas visas ieplānotās izrādes: "Parole: BBB" (19. un 26. oktobrī), "Pīķa dāma" (20. oktobrī), "Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas" (21. un 22. oktobrī), "Bohēma" (23. un 25. oktobrī), "Dons Kihots" (24. un 31. oktobrī), "Gulbju ezers" (28. un 29. oktobrī), "Karmelīšu dialogi" (27. oktobrī un 1. novembrī) un "Dons Paskvāle" (30. oktobrī).

LNOB sola ar atcelto izrāžu biļešu īpašniekiem sazināties personīgi.

"Mēs ticam, ka ar atbildīgu rīcību vīrusa uzliesmojumu ir iespējams apturēt. Vēlam ātru atveseļošanos ikvienam sasirgušajam. Sargāsim sevi un citus," teikts LNOB paziņojumā.

Jau ziņots, ka LNOB svētdien, 18. oktobrī, ziņoja par vienu saslimušu darbinieku. Taču jau dienu vēlāk tika ziņots, ka trīs Covid-19 inficētie ir Latvijas Nacionālās operas korī. Pagaidām saslimšana nav konstatēta nevienam operas solistam, ne arī baletdejotājiem.

Atgādinām, ka pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotās informācijas aizvadītajā diennaktī veikti 2215 Covid-19 testi, reģistrēti 44 jauni saslimšanas gadījumi.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2% un Latvijā kopā saslimušas 3494 personas, bet 1341 ir izveseļojies.

Stacionāros svētdien ievietoti astoņi slimnieki un kopā ārstējas 80 pacienti: 74 ar vidēji smagu slimības gaitu, seši ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra līdz šim izrakstīti 284 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!