Foto: Publicitātes foto

Pieminot Lāčplēša dienu, Latvijas Okupācijas muzejs vēlas sveikt savus apmeklētājus un atbalstītājus ar grāmatu dāvinājumu. Grāmatas varēs apskatīt un saņemt gan muzeja pagaidu telpās Raiņa bulvārī 7, gan izstādē "Čekas vēsture Latvijā " Brīvības ielā 61, jeb sabiedrībā sauktajā Stūra mājā.

Kā informē Okupācijas muzeja pārstāvji, muzejs dāvinās tādas grāmatas kā vēstures doktora Ulda Neiburga 2017. gadā izdoto "Draudu un cerību lokā: Latvijas pretošanās kustība un Rietumu sabiedrotie, (1941-1945)", muzeja darbinieku Kristīnes Čakstiņas un Riharda Pētersona sastādīto un 2017. gadā izdoto piemiņas vietu ceļvedi pa Rīgu un Rīgas apkārtni "Latvija un tās iedzīvotāji cīņā par savu valsti un pretestība okupāciju varām, 1918-1991", kā arī senākus izdevumus — Edvarda Andersa atmiņu grāmatu "Latviešu vidū holokausta laikā", Māra Bišofa zīmējums un Andas Līces apceres "Sveša vara" un represijās cietušo cilvēku liecību apkopojuma 5. un 6. sējumu "Via dolorosa : staļinisma upuru liecības".

Lai apmeklētāji svētku dienā netraucēti un ievērojot distancēšanos un piesardzības pasākumus varētu apmeklēt pagaidu ekspozīciju un izstādi "Čekas vēsture Latvijā", muzejs arī pagarina darba laiku. Abas izstādes 11. novembrī strādās no pulksten 11.00 līdz 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!