Foto: Publicitātes attēls
Platformā "Zoom" 12. novembrī pulksten 11 notiks tiešsaistes preses konference, kurā informēs par Latvijas Dizaina gada balvas konkursa starptautisko žūrijas sastāvu, jaunumiem konkursa kārtībā un 2021. gadā gaidāmajiem pasākumiem.

Kā informēja Latvijas Dizaina gada balvas pārstāve Barbara Freiberga, Latvijas dizains katru gadu, piedaloties prestižos Eiropas un pasaules konkursos un gūst starptautisku atzinību.

Latvijas Dizaina gada balvas konkursa nolikumā un darbu pieņemšanā šogad ir ieviestas vairākas būtiskas izmaiņas, kas jāņem vērā jaunajiem konkursa dalībniekiem, pauda Freiberga, norādot, ka arī šogad žūrijā tiks pārstāvēti starptautiski atzīti eksperti un pašmāju speciālisti.

Preses konferencē piedalīsies Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, Latvijas Mākslas Akadēmijas asociētais profesors un "Sigmund Freud Private University" lektors Martins Fosleitners, Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētāja vietniece Freiberga, kā arī režisore un kampaņas "#esesmuintroverts" radītāja un radošā direktore Una Rozenbauma.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir biedrība "Latvijas Dizaineru savienība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!