Foto: Publicitātes attēls
Ar Miķeļa Baštika un Rikardo Kapuco (Riccardo Capuzzo, Itālija) sarunu Latvijas Dizaina gada balvas tiešsaistes sarunu cikls ar balvas žūrijas komisijas locekļiem. Saruna notiks 18. februārī, pulksten 13. Piedāvājam sekot līdzi sarunas tiešraidei. Saruna notiks angļu valodā.

Latvijas Dizaina gada balva žūrijas komandas dalībnieks Kapuzo stāstīs par dzīvi Latvijā, par to, kas ir labs dizains, ceļu uz RedDot Award un sava zīmola attīstību. Saruna notiks "Facebook" Live Latvijas Dizaina gada balva lapā, kā arī "Delfi".

Rikardo Kapuco ir studējis Milānā, Scuola Politecnica di Milano. Pēc universitātes absolvēšanas Rikardo izvēlējās strādāt kā frīlancers. Tas deva brīvību ceļot un strādāt dažādās pilsētās – kā, piemēram, Čikāgā par WEB un vizuālo dizaineru, Stambulā par grafisko dizaineri u.c.

Rikardo ir platformas "design42day" – tiešsaistes žurnāla par dizainu – dibinātājs.
Tāpat viņš četras reizes ir bijis prestižās "RedDot" dizaina balvas žūrijas loceklis komunikācijas un vizuālā dizaina kategorijā.

Vienlaikus viņš sāka strādāt kā dizaina eksperts lielā vācu uzņēmumā, kas specializējas sienu dekorēšanai.

2020. gadā Rikardo ir radījis savu zīmolu "Aquatic creatures" (www.aquaticcreatures.com), kas līdz šim ir bijis diezgan veiksmīgs un guvis prestižu mediju uzmanību – sākot no "Vogue", "AD", "Elle Decor", utt.

Pēc visas iegūtās pieredzes dizaina jomā viņš ir nolēmis visas savas zināšanas, kas ietver komunikāciju, produktus, tīmekli, e-komerciju, loģistiku, pasākumus, sabiedriskās attiecības utt., ievietot vienā projektā un to attīstīt par veiksmes stāstu.

Latvijas Dizaina gada balva ir nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt, izvērtēt un arī starptautiskā mērogā popularizēt Latvijas dizaineru izcilāko sniegumu, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību, saikni ar citām nozarēm un izaugsmi ilgtermiņā. Balva iedibināta un tiek pasniegta kopš 2017. gada. Šogad, Covid-19 pandēmijas dēļ balvas pasniegšanas ceremonija ir pārcelta uz pavasari un notiks 28. maijā.

Nacionālas nozīmes apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva" iniciators ir KM un organizators ir Latvijas Dizaineru savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!