Foto: DELFI
Latvijas skatuves mākslinieku komanda radījusi pastaigu ceļu – Triumfa arkādi, kurā ar astoņu arku palīdzību reflektē par cīņas, uzvaras un zaudējuma tēmu.

Kā vēsta idejas realizētāji no "Dirty Deal Teatro", vides objekti tapuši, domājot par to gan ideoloģiskā, gan personīgā līmenī, laikā, kad cilvēce jau vairāk nekā gadu ilgojas pēc vienas, visiem kopīgas uzvaras.

Līdz maija beigām Uzvaras parkā apskatei pieejami astoņi vides objekti – arkas, ko scenogrāfa un režisora Reiņa Suhanova vadībā (līdzautore – Līga Zepa) pēc nevalstiskā teātra "Dirty Deal Teatro" aicinājuma veidojuši Latvijas dramaturgi un mākslinieki. Arkāde bez maksas pieejama ikvienam, turklāt katrs pats var izvēlēties kādā secībā vides objektus apskatīt.

Foto: DELFI

Idejas autors Reinis Suhanovs par arkādi stāsta: "Šobrīd, 2021. gadā pandēmijas laikā, visi ilgojas pēc uzvaras, kas, iespējams, būs vienīgā patiesi vienojošā uzvara pasaules vēsturē. Tomēr bez uzvaras meklējumiem pār pandēmiju, sabiedrībai mazāk aktuāli kļuvuši jautājumi par citām uzvarām un zaudējumiem. Vai mūsu rīcība un līdzi jušana pret pārmaiņas alkstošajiem baltkrieviem būtu lielāka? Vai mēs vairāk domātu par cilvēka izraisītajām klimata pārmaiņām? Uzvaras nekad nevar vērtēt viennozīmīgi, jo vienmēr kāds zaudē. Vai vienmēr jāzaudē mazākumam, bet, ja mazākums uzvar, vai tas ir taisnīgi?"

Astoņu arku tēmu autori ir Jānis Balodis, Matīss Gricmanis, Linda Rudene, Ivo Briedis, Reinis Suhanovs, apvienība "Ievakrish", Krista Burāne un Kārlis Krūmiņš. Pie katras no tām ir informācija latviešu, krievu un angļu valodā. Karti ar arku atrašanās vietām iespējams apskatīt www.dirtydealteatro.lv.

Apmeklējot Arkādi, organizatori aicina ievērot drošības noteikumus: ievērot divu metru distanci no citiem apmeklētājiem vai mājsaimniecībām; lietot sejas maskas, kā arī epidemioloģiskās un objektu drošības dēļ, arkas neaiztikt ar rokām vai citādi neaizskart.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!