Foto: Ģirts Luste
Fon Stricka villā 1. jūlijā ar līksmu karnevālu noslēgusies pandēmijas laika mājsēdes iniciatīva – vingrošanas un dejošanas projekts "Dienaszagļu rītarosme".

Tiešsaistes raidījums, kura septiņas epizodes varēja noskatīties sociālajā tīklā "Facebook", sākās šā gada 1. aprīlī. Režisore Una Rozenbauma un producents, vadītājs Mārtiņš Mielavs sadarbībā ar horeogrāfi Elīnu Gediņu radīja dejas apmācības video, izmantojot Imanta Kalniņa dziesmu "Svētku diena". Elīnas Gediņas vadībā horeogrāfiju dziesmai "Svētku diena" kopā ar Mārtiņu Mielavu Fon Stricka villā pēcsvētku rīta noskaņā apguva dažādi kultūras nozares viesi –Toms Treinis, Marija Linarte, Reinis Sējāns, Rojs Rodžers, Berta Vilipsone, Baiba Broka, Jānis Jubalts un Renārs Kaupers.

1. jūlijā iestudēto deju pilnā garumā bija iespēja izdejot visiem kopā, atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem ballēties un noskatīties dziedātājas Olgas Rajeckas koncertu.

Kopdeju "Svētku diena" tāpat kā "Facebook" raidījumos vadīja horeogrāfe Elīna Gediņa un Mārtiņš Mielavs. Viesu pulkā bija Olga Rajecka, Rojs Rodžers, Berta Vilipsone un citi. Visi viesi bija aicināti tērpties kā "krāsaini dienaszagļi". Kā iepriekš bija norādījuši organizatori – varēja ierasties halātā un čībās, var arī pavisam neparastos tērpos.

Piedalīties karnevālā varēja ikviens, kas ir izgājis pilnu vakcinācijas kursu vai arī pārslimojis Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!