Mūziķis un komponists Arnis Mednis sadarbībā ar "Digital Art House" radījis multimediālu izrādi "Noslēpumainie viduslaiki", kurā apvienota komponista oriģinālmūzika, skatuves mākslinieku meistarība un grandiozas slavenā nīderlandiešu renesanses mākslinieka Hieronīma Bosa gleznu projekcijas.

Īpaši šim projektam radītajai mūzikai komponists Arnis Mednis iedvesmu smēlies vidusslaiku skaņdarbos, kas izrādē "Noslēpumainie viduslaiki" papildināta ar viduslaiku dzejnieku dzeju.

Izrādes muzikālajam pavadījumam kombinēti viduslaiku instrumenti – krumhorns, ko spēlē Ieva Nīmane, lauta un koboza, ko spēlē Lenards Gotlubs, kā arī blokflautas, virsotņu flautas un duduks apvienojumā ar elektroniskajiem mūzikas instrumentiem, ko spēlē Arnis Mednis un bundzinieks Miķelis Dzenuška.

Programmā piedalās seno deju grupa "Balāre", kas viduslaiku tērpos ar kustībām un deju soļiem uzbur viduslaiku ainas. Tas viss apvienots ar slavenā nīderlandiešu Ziemeļu renesanses perioda gleznotāja Hieronīma Bosa gleznu video projekcijām.

Multimediju izrādē "Noslēpumainie viduslaiki" notiks 5. augustā plkst. 19:00 "Digital Art House" telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!