Foto: Viktorija Koposova

No 8. līdz 10 septembrim ar daudzveidīgu programmu tiks atklāta koncertzāles "Siguldas devons" sestā sezona.

Kā "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji, visu dienu garumā izstāžu zālē "Silva" būs apskatāma Multidisciplināra grupas izstāde "Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums ...( Jņ 1,14)", kas būs veltījums "Dzejas dienām 2023".

Starpdisciplinārās izstādes apvienojošā koncepcija – mākslas darbam tika piešķirta vēl viena dimensija – teksts. Vizuālās mākslas darbi: video, keramika, instalācijas, stikls, grafika, glezniecība – tapuši, māksliniekiem mijiedarbojās domu plūsmā ar mūsdienu un klasiķu tekstu autoriem un dzejniekiem. Sinerģija starp šiem dažādajiem medijiem rada dziļāku un daudzdimensionālāku māksliniecisko pieredzi.

Piektdien, 8. septembrī, pulksten 19 sezonu atklās operas māksliniece Ilona Bagele Astora Pjacollas mūzikas un sajūtu izrādē "Dziedot un mīlot/Cantando y amando. Milonga. Pjacolla Bagele." Izrāde tiek pieteikta kā sava veida ceļojums vēsturē un cilvēka dvēselē.

"Tā ir pilnasinīgu dzīvi apliecinoša, pulsējoša skaņu pasaule, kuru teju visu laiku caurauž vīrišķās un sievišķās pasaules magnētiskā pievilkšanās. Kaismīgas atklāsmes un dziļas enerģijas piepildītais tēls paliek atmiņā uz ilgu laiku," par Bageles izrādi vēsta "Siguldas devona" pārstāvji.

Izrādē piedalās Ilona Bagele (balss), Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Ivars Kalniņš (sitamie instrumenti), Inita Āboliņa (akordeons), Oskars Petrauskis (saksofons), Viktors Velićko (kontrabass).

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Sestdien, 9. septembrī, pulksten 10 rīts tiks iesākts ar kafiju un izstādes "Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums ...( Jņ 1,14)" māksliniekiem. No pulksten 11 līdz 17 norisināsies jau otrais Siguldas Kultūras forums, kurā kultūra un tās procesi tiks apskatīta kā dzīva būtne – kuri procesi rodas galvā, kuri sirdī, uz ko reaģē nervi, ko vēsta sejas vaibsti, kurp vērsts kultūras būtnes skatiens, kādas vibrācijas uztver tās auss un kādu pēdu kultūra atstāj savā rīcības ceļā.

Forumā uzstāsies kultūras nozarē pieredzējuši un zināmi cilvēki kā "Ginger Owl Production" mākslinieku loģistikas vadītāja Ieva Irbina, grupas "Dagamba" mūziķis un viens no festivāla "Laivā" rīkotājiem Valters Pūce, pasaules apceļotājs, pasākumu vadītājs un organizators, aģentūras "3K MANAGEMENT" radošais direktors Edgars Kuzmans, Eiropas Kultūras Galvaspilsētas Tartu 2024 reģionālā menedžere Annela Lāneotsa (Annela Laaneots) u.c. Ar pilno foruma programmu var iepazīties šeit, reģistrācija bezmaksas, aizpildot īsu pieteikuma anketu.

Sestdienas vakars noslēgsies ar diskotēku. No pulksten 20 līdz pusnaktij par to rūpēsies Dj Žanis un Dj [Ex] da Bass. Pulksten 22 notiks alternatīvās balvas kultūrā "Gada plunkšķis" pasākums, bet visa vakara garumā bez maksas savu dalību pasākumā ikviens varēs iemūžināt SPIN 360 foto-video studijā.

Svētdiena, 10. septembris, "Siguldas devona" sezonas atklāšanas programmā būs veltīta ģimenēm. No pulksten 11 līdz 14 notiks pasākumu cikls "KultūrKūlenis", kur skrečosim kopā ar Dj Monsta jeb Uldi Cīruli, kurš ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Bet pulksten 12 gaidāma muzikālā izrāde "Koko un Riko diskotaka", kurā uz dejām tiek aicināta visa ģimene! Ieeja svētdienas pasākumos ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!