Foto: Zane Bitere/LETA
Līdz ar Agneses Loginas kļūšanu par kultūras ministri Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) tuvākajā laikā izsludinās atklātu konkursu uz LKA Rīgas Kino muzeja direktora amata vietu, norādīja LKA pārstāve Aija Lūse.

LKA Komunikācijas departamenta vadītāja atzīmēja, ka parasti konkurss noris vairākās kārtās, no kurām viena ir arī pārrunas.

Logina, kura jaunajā valdībā pildīs kultūras ministres pienākumus, 2021. gadā, noslēdzoties LKA Rīgas Kino muzeja vadītāja konkursam, no muzeja kuratores kļuva par tā vadītāju. Viņa muzejā strādāja kopš 2015. gada.

15. septembrī Saeimas vairākums apstiprināja jauno, Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadīto vadību. Par jauno valdību nobalsoja 53 deputāti, savukārt pret bija 39 deputāti.

Logina dzimusi 1990. gada 25. jūnijā. Viņa mācījusies Amsterdamas Universitātes koledžā, kur iegūts humanitāro zinātņu bakalaura grāds. Savukārt pēc studijām Latvijas Kultūras akadēmijā politiķe ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu.

2018. gadā partija "Progresīvie" ar "Latgales partijas" Daugavpils nodaļu vienojās par sadarbību 13. Saeimas vēlēšanās. Logina bija Latgales saraksta līdere. Tā kā "Progresīvie" nepārvarēja 5% barjeru, politiskais spēks Saeimā neiekļuva.

2019. gadā partija "Progresīvie" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām izvirzīja arī Loginu, kura gan nekļuva par EP deputāti, jo partija nepārvarēja 5% barjeru.

No 2019. līdz 2021. gadam Logina bija "Progresīvo" valdes locekle, savukārt 2021. gadā, noslēdzoties konkursam, Logina, kura līdz tam bija muzeja kuratore, kļuva par muzeja vadītāju.

2020. gadā Loginu ievēlēja par Rīgas domes deputāti no "Progresīvo" un "Attīstībai/Par!" kopīgā saraksta. Viņa strādāja Pilsētas attīstības un Izglītības, kultūras un sporta komitejā. 2022. gadā viņa kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās, taču parlamentā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!