Foto: AFP/Scanpix/LETA

Simtiem Holivudas slavenību ceturtdien, 12. oktobrī, parakstīja atklātu vēstuli, tajā nosodot palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamas" par šokējošo uzbrukumu Izraēlai, kura gaitā sestdien tika noslepkavoti un nolaupīti Izraēlas civiliedzīvotāji.

Filmas "Brīnumsieviete" aktrise izraēliete Gala Gadota bija starp kino un televīzijas zvaigznēm šajā sarakstā, kurā bija ietverti arī Džeimija Lī Kērtisa, Kriss Pains, Majima Bjalika, Līvs Šreibers, Maikls Duglass, Džerijs Sainfelds un daudzi citi.

""Hamas" noslepkavoja un nolaupīja nevainīgus vīriešus, sievietes un bērnus. Viņi nolaupīja un noslepkavoja zīdaiņus un cilvēkus gados," teikts atklātajā vēstulē, kuru publiskoja Radošā kopiena par mieru.

"Tas ir terorisms. Tas ir ļaunums. Nav nekāda attaisnojuma vai racionāla izskaidrojuma "Hamas" darbībām. Tie ir barbariski terorisma akti, kas visiem jānosoda," teikts vēstulē.

Vēstuli parakstīja vairāk nekā 700 cilvēku no izklaides pasaules nepilnu nedēļu pēc tam, kad "Hamas" no Gazas joslas iebruka Izraēlā, nogalinot 1200 cilvēkus un sagrābjot apmēram 150 ķīlniekus.

Izraēla uz šo uzbrukumu atbild, jau sešas dienas īstenojot gaisa un artilērijas triecienus pret "Hamas" objektiem Gazas joslā, un šajos triecienos nogalināti vairāk nekā 1400 cilvēku.

Vēstule aicināja cilvēkus izklaides industrijā paust pilnīgu atbalstu Izraēlai, kā arī "darīt visu, kas ir viņu spēkos, lai aicinātu teroristu organizāciju ["Hamas"] atdot nevainīgos ķīlniekus viņu ģimenēm''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!