Foto: Kadrs no video
Līvānos par godu valsts svētkiem uzstādīts jauns vides objekts, kas atgādina par patriotismu kultūrā – kustīgi 3D tautastērpa brunči. Tie radīti, lai aicinātu lepoties ar latviešu tautas tradīcijām. Ar šo vides objektu Līvānu novadā sākas valsts svētku pasākumi.

Līvānu novada kultūras centrā norit aktīva gatavošanās valsts svētkiem. Lai gan pirmie kultūras pasākumi novadā sāksies 10. novembrī, apmeklētāji jau tagad var priecēt acis, vērojot jauno vides objektu – lielos Dziesmu svētku brunčus. Tie radīti par godu Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, bet šajā mēnesī brunči griezīsies Līvānos.

Līvānu novada Kultūras centra direktore Sanita Pinupe: "Novembris ir patriotisma mēnesis, valsts svētku mēnesis, kur nu vēl labāk pierādām savu patriotismu, kas ir latviešu kultūrā: dejojot, dziedot, darbojoties, attīstot to mūsu vidi apkārt, kur mēs dzīvojam, mūsu mājās. Novembris bija īstais laiks, lai atvestu šo vides objektu šeit, uz Līvāniem. Ir arī stāsts un vēstījums – "Griezies! Neapstājies!". Un valsts svētkos tas jo īpaši ir svarīgi mums visiem – vai mēs esam dziedātāji, dejotāji, vai vienkārši iedzīvotāji – griezties un neapstāties. Veidot vidi, kas mums ir apkārt, mūsu mājas, mūsu Līvāni, mūsu Latvija. Šajos brunčos caurvijas visi četri Latvijas novadi. Tur var redzēt arī Latgales brunču audumu un arī citu novadu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!