Foto: LETA

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv" ceturtdien uzsāka ziedošanas kampaņu "Putina miroņgalvai būt!". Kā pārliecinājās portāls "Delfi", ceturtdienas vakarā nepieciešamā summa bija savākta.

Kā “Delfi” vēsta muzeja pārstāvji, lai atjaunotu rudens vēja brāzmās saplosīto pretkara plakātu, ir nepieciešami 5500 eiro.

“Aicinām ziedot, lai rastu ilglaicīgāku risinājumu pretkara plakātam ar Putina miroņgalvu. To pretī Krievijas vēstniecībai uzstādīja uz steigā sarūpētām pagaidu sastatnēm jau pirmajās iebrukuma nedēļās 2022. gada marta sākumā,” klāsta muzejs.

Kārtējo reizi saplosīts rudens vēja brāzmās, plakāts prasa nopietnus atjaunošanas darbus, tajā skaitā, fasādes būvkonstrukcijā stiprinātas metāla sastatnes un vieglāka auduma apdruku. Atjaunošanai ir nepieciešami 5500 eiro.

Mākslinieka Kriša Salmaņa veidotais žurnāla "Ir" vāka noformējums, kuru 6,5x10 m izmērā uzstādīja uz Medicīnas vēstures muzeja fasādes, sasniedza miljoniem sociālo tīklu lietotājus. Plakāts ir kļuvis par simbolu Latvijas atbalstam Ukrainas cīņai par brīvību.

Ziedot plakāta atjaunošanai var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!