Foto: DELFI

Valsts kultūrkapitāla fonda jaunrades stipendijas nākamgad saņems 44 personības, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Jaunrades veicināšanas stipendiju mērķprogramma paredzēta profesionāļiem, kas savā iepriekšējā darbībā ir apliecinājuši profesionalitāti un devuši ieguldījumu nozares attīstībā.

Literatūras nozarē jaunrades stipendiju saņems Elvīra Bloma, Nora Ikstena, Guntars Godiņš, Raimonds Ķirķis, Ieva Kalniņa, Anna Auziņa, Andris Grīnbergs, Artis Ostups, Ingrīda Ābele un Benedikts Kalnačs.

Savukārt mūzikas nozarē jaunrades stipendiju saņems Rihards Dubra, Andris Dzenītis, Juris Karlsons, Arnolds Laimonis Klotiņš, Anna Fišere, Edgars Rubenis, Ināra Jakubone un Rolands Kronlaks.

Nākamgad jaunrades stipendiju vizuālās mākslas nozarē saņems Elīna Vītola, Rūdolfs Štamers, Margrieta Griestiņa, Sandra Strēle, Reinis Hofmanis, Jānis Dzirnieks, Diāna Tamane, Igors Gubenko, Atis Jākobsons, Līga Spunde un Aleksejs Beļeckis.

Skatuves mākslu nozarē jaunrades stipendija piešķirta Kristai Burānei, Ivetai Polei, Lindai Rudenei un Katrīnai Dūkai, bet filmu mākslas nozarē - Jānim Ozoliņam un Signei Birkovai.

Nākamgad jaunrades stipendiju dizaina un arhitektūras nozarē saņems Fjodors Podgornijs un Artis Štamgūts, kultūras mantojuma nozarē - Gundars Kalniņš un Sabīne Vandāna, tradicionālās kultūras nozarē - Una Smilgaine un Mārtiņš Boiko.

Savukārt starpdisciplināro projektu nozarē jaunrades stipendiju saņems Kristiāna Kārkliņa, Laine Kristberga un Laura Brokāne.

VKKF pārstāve norāda, ka stipendijas periods ir pilns kalendārais gads no 2024.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim. Jaunrades stipendijas apmērs ir 1006 eiro mēnesī jeb 12 072 eiro gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!