Fоtо: Vida Press
Šī gada martā Losandželosā, ASV notiks izsole, kurā tiks piedāvātas 20. gadsimta Holivudas sekssimbolam, aktrisei Merilinai Monro piederošās lietas – sākot no kleitām un lūpukrāsām līdz pat fotogrāfijām. Tāpat izsolē būs iespēja tikt pie žurnāla "Playboy" dibinātājam Hjū Hefneram piederējušajiem mākslas darbiem un priekšmetiem.

Kā vēsta BBC, dārgākais izsolē piedāvātais priekšmets varētu būt Merilinas Monro melnā vakarkleita no 1955. gada filmas "The Seven Year Itch". Tās summa izsolē varētu sasniegt pat 200 000 ASV dolāru jeb aptuveni 183 000 eiro.

Tāpat izsolē nonāks aktrises lavandas krāsas bodijs, kas viņai bija mugurā fotosesijā žurnālam "Life Magazine" un ir redzams 1958. gada Ziemassvētku numurā. Tolaik fotosesija tapa sadarbībā ar fotogrāfu Ričardu Avedonu, kurš lika Merilinai Monro iejusties dažādu citu slavenu Holivudas aktrišu tēlos. Viņa ir gan Marlēna Dītriha, gan Džīna Hārlova, bet konkrētajā mākslīgajiem ziediem rotātajā bodijā viņa tērpusies kā gadsimtu mijas aktrise Liliana Rasela. Prognozē, ka šīs relikvijas summa izsolē varētu sasniegt 40 tūkstošus ASV dolāru jeb 36.5 tūkstošus eiro.


Kolekcionāri izsolē varēs tikt arī pie ASV prezidenta Džona F Kenedija dzimšanas dienas svinīgā pasākuma programmiņas un biļetes pasakņa. Abas relikvijas Merilinas Monro kolekcijā saglabājušās no 1962. gada 19. maija. Toreiz vērienīgā pasākumā, ko apmeklēja ap 15 tūkstošiem dažādu ietekmīgu cilvēku un slavenību, tika svinēta Kenedija 45. dzimšanas diena. Merilina Monro parūpējās par svinību mirkli, kas nu jau kļuvis par 20. gadsimta leģendu. Aktrise, tērpusies piegulošā, pērlītēm rotātā kleitā, jutekliski un intīmi nodziedāja "Happy Birthday, Mr. President".

Kā norāda BBC, šo relikviju cena varētu sasniegt četrus līdz sešus tūkstošus ASV dolāru.

Tāpat izsolē nonāks futbola bumba no filmas "River Of No Return" (1954) ar Merilinas Monro dalību, kā arī zīmola "Elizabeth Arden" lūpukrāsa zelta futlārī, kas īpaši bija radīta filmai "Gentlemen Prefer Blondes" (1953).

Savukārt no "Playboy" impērijas radītāja Hjū Hefnera kolekcijas izsolē būs pieejami dažādi ar žurnālu saistīti mākslas darbi, tai skaitā Endija Vorhola sietspiede ar slaveno zaķīša siluetu, Alberto Vargasa akvarelis ar "pin-up" meiteni, kas redzams uz 1967. gada marta numura vāka, un daudzi citi darbi.

Tāpat relikviju mednieki varēs mēģināt tikt pie Hefnera zīda pidžamām, čībām un pīpes.

Merilina Monro un Hjū Hefners ir vienaudži – abi dzimuši 1926. gadā. Holivudas zvaigzne Monro mira 1962. gadā 36 gadu vecumā, bet Hefners nodzīvoja ilgu mūžu – viņš mūžībā devās 2017. gadā 91 gada vecumā. Abus saista ne tikai dzimšanas gads. Merilina Monro bija redzama uz paša pirmā, 1953. gadā izdotā "Playboy" vāka. Turklāt abi apbedīti līdzās vienā kapsētā Losandželosā. Hefners savu kapavietu blakus Holivudas aktrisei nopirka 1992. gadā par 75 000 ASV dolāru jeb aptuveni 68 500 eiro.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !