Foto: DELFI Aculiecinieks
Madonas novada Biksērē (atrodas starp Madonu un Cesvaini) 20. jūnija naktī notiks ugunsskulptūru festivāls "Ugunsūdensroze", kas ugunsmāksliniekus pulcē jau piekto gadu pēc kārtas, portālu "Delfi" informē organizatori.

Šogad festivāla tēma ir "Pūķa sapņu dārzs" un tas tiek veltīts vasaras saulgriežu mistērijai, kad saule debesu jumā ir sasniegusi pašu augstāko punktu. Šogad festivāls ir iecerēts, kā brīnumains uguns dārzs, kurš tiks veidots no 11 dažādiem degošiem noskaņu objektiem, kurā kā vienojošais elements būs 2012. gada simbols Pūķis.

Uguns skulptūru festivāla mērķis ir uz senām vasaras saulgriežu tradīciju saknēm veidot jaunas mūsdienīgas uguns mistērijas. Festivāla vadītāja pienākumus visus šos gadus ir uzņēmies tēlnieks Kārlis Īle, kas ir atzīts mākslinieks ne tikai Latvijā. Pēdējo gadu laikā mākslinieks ar labiem panākumiem ir piedalījies arī smilšu skulptūru un ledus skulptūru festivālos Krievijā, Amerikā, Ķīna, Turcijā u.c., kā arī veidojis daudzus citus mākslas objektus Latvijā.

Mākslinieku komandā, kas šogad strādās Biksērē, varēs sastapt gan festivāla veterānus, gan jaunos māksliniekus. Visus piecus gadus festivāla darbā piedalās Andris Džiguns no Ērgļiem un Gundars Kozlovskis no Rēzeknes. Armands&Armands Vecvanagi festivāla darbā piedalīsies ceturto reizi, Maija Puncule un Aleksejs Geiko trešo, Ieva Saulīte un lietuviešu mākslinieks Donatas Mockus uguns skulptūras veidos otro reizi. Marta Prēdele Biksērē viesosies pirmo reizi. Pirmo reizi uguns skulptūru festivāla darbā piedalīsies arī Inese Valtere. Viņa pirms tam ir piedalījusies 2009. Gada metālmākslas simpozijā un Biksēres parkā joprojām ir skatāms viņas veidotais darbs "Rudens romantika".

Ieeja teritorijā no plkst. 21 00. Darbosies bufete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!