Foto: PantherMedia/Scanpix
Līgo svētkos Latvijas Radio programmas piedāvās dažādas programmas svētku noskaņā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Radio preses pārstāve Ilze Zvaigzne.

Sestdien plkst. 13:05 Latvijas Radio 1 skanēs "Jāņspēle", kurā erudīcijā par Līgo svētku tematiku sacentīsies sabiedrībā pazīstami Jāņi un Līgas.

Vienmēr optimistiskā Elvja Jansona vadītajā spēlē sacentīsies komponists Jānis Lūsēns, sporta ārsts Jānis Kvēps, pasākumu organizētāja Līga Robežniece, zinātniece - fiziķe Līga Grīnberga, sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Rimšēviča, izdevējs Jānis Oga un LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone. Atkārtojumā spēli varēs dzirdēt arī svētdien, 24.jūnijā plkst.14:05.

Visu dienu Latvijas Radio 2 skanēs līgo dziesmas, bet par gatavošanos vakara tiešraidei no pasākuma "Latvija Līgo Bauskā" LR2 programmu vadītāji stāstīs, sazinoties ar kolēģiem no gleznainās Pilskalna estrādes Zemgales sirdī. Koncerta tiešraide no Bauskas sāksies plkst. 21:00, kurā muzicēs daudzi latviešu mūziķi un folkloras kopas.

"Latvijas Radio 3 - "Klasika" radioviļņos skanēs vasarīga latviešu mūzika. Ik sestdienas rīta programma "Atspere" noslēgs sezonu, plkst. 10:00 aicinot uz Lielo Saulgriežu izlozi visus, kas šogad veiksmīgi piedalījušies raidījuma mīklu minēšanā, un daudzi no viņiem tiks pie vērtīgām balvām. Plkst. 12:00 Maruta Rubeze uz dabisku līgošanu radio studijā aicinās komponistu Valtu Pūci, bet vakarpusē varēs dzirdēt, kā Jāņu tēma parādās latviešu klasiķu mūzikā un literatūrā.

Fragmentus no Kārļa Skalbes, Jāņa Akuratera, Annas Brigaderes, Jāņa Jaunsudrabiņa un Eduarda Virzas darbiem lasīs "Klasikas" "balsis": Gunda Vaivode, Inga Saksone, Orests Silabriedis un Edgars Raginskis. No plkst. 21:00 lūkosim pēc svētkiem atbilstošiem brīžiem Latvijas koncertzālēs un atgriezīsimies Liepājas simfoniskā orķestra koncertā Lielajā ģildē, kad tika atskaņota Imanta Kalniņa svīta "Rotāju, dancoju", kā arī viesosimies Alsungas Kultūras namā, kur pirms pieciem gadiem uz vienas skatuves tikās "Suitu sievas" un Latvijas Radio koris," norāda Zvaigzne.

Savukārt 24.jūnija pievakarē, kad daļa nogurušo svinētāju atgriezīsies mājās pēc Jāņiem, Latvijas Radio 1 plkst.17:05 varēs klausīties "Jefiņš Jāņos" – vienu no radioteātra iestudējuma "Jefiņš saka: "Akurāt, īstā laikā esmu klāt!"" daļām.

"Jautrās J. Dreslera lugas radioiestudējuma komponists, skaņu režisors un kompozīcijas autors ir pieredzes bagātais Latvijas Radio skaņu režisors Ungars Savickis. Tieši 24.jūnijā Ungars svinēs savu 60.dzimšanas dienu," teic Zvaigzne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!