Foto: F64

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) Jāņus svinēs mājās savas ģimenes un tuvo draugu lokā, aģentūru LETA informēja Āboltiņas biroja vadītāja Gunda Reire.

Āboltiņas dzīvesbiedra vārds ir Jānis, tāpēc šie svētki tiek svinēti, ievērojot tradīcijas un saaicinot draugus. Arī šogad, līdzīgi kā citus gadus, svētkos tiks gatavots pašmāju ēdiens un arī svētki tiks sagaidīti draudzīgā lokā, sacīja Reire.

Saeimas priekšsēdētāja Jāņos vēl ikvienam sajust kopā būšanas vienojošo prieku un uz mirkli ļauties gada īsākās nakts noslēpumainībai, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Svinot vasaras saulgriežus un mācot to darīt saviem bērniem, mēs ne tikai stiprinām savas ģimenes, bet arī savu valsti, jo spēcīga un izkopta kultūra un tradīcijas ir katras nacionālas valsts pastāvēšanas pamats, norāda Āboltiņa.

Āboltiņa uzskata, ka svinēt svētkus kopīgi, dalīties priekā un būt atvērtiem senām tradīcijām un tuvībai ar dabu ir viena no skaistākajām latviešu kultūras iezīmēm. Arī mūsdienu pasaulē ļaušanās šādām svētku svinēšanas tradīcijām ļauj atgūt mieru, vienoties priekā un nodot tālāk paaudzēm to mantojumu, kas ir pārdzīvojis visus mūsu tautas vēstures griežus un tiek kopts un sargāts šeit - Latvijā, uzsver Saeimas priekšsēdētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!