Foto: DELFI
Arī svētdien, 21. augustā ar plašu kultūras un izklaides programmu turpinājās Rīgas svētki, pilsētas ielās labumu spiedāvāja tirgotāji, Daugavmalā spēkiem mērojās viduslaiku bruņinieki, bet pilsētas kanālā dūšīgi airus cilāja airēšanas sacensību dalībnieki.

Milzīgu ļaužu pūli galvaspilsētas 810. jubilejā pulcēja bruņinieku cīņas, ko demonstrēja grupa "Gerard Naprous & The Devilshorsemen Stunt Team" no Lielbritānijas. Tajā apvienojušies profesionāli kinofilmu kaskadieri un zirgu treneri. Šīs grupas zirgi piedalījušies tādās slavenās filmās kā "Karaļa runa", "Džeina Eira", "Betmens", "Džeims Bonds", "Centurions", BBC seriālos un vēsturisko rekonstrukciju filmās.


Tikmēr pilsētas kanālā svētdien norisinājās airēšanas sacensības, kurās dalību ņēma arī vairāki pazīstami sportisti. Airēšanas distance - 200 metri, no Brīvības pieminekļa līdz Latvijas Nacionālajai operai, tāpēc azarts jo lielāks.


Savukārt uz AB dambja valdīja mierpilna atmosfēra – tur norisinājās smilšu mākslas darbnīcas un budistu mūki gatavoja smilšu mandalu. Tur profesionālu smilšu tēlnieku un meistaru vadībā jebkurš interesents, kuru aizrauj radīšanas spēle, varēja veidot savu smilšu skulptūru - jeb meistarstiķi


Vēstures elpu sajust un izzināt pagātnes notikumus svētku apmeklētāji varēja Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā pasākumā "Rīgas gadsimtu stāsti: fakti, leģendas, deja un mūzika". Tur par dažādu gadsmitu rīdzinieku dzīvi vēstīja gan teatralizēti uzvedumi, mūzika, izzinošas ekskursijas un radošās nodarbības.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!