Foto: Jānis Nīgals
Latvijas Literatūras gada balvas 2012 pretendents kategorijā "Labākais Latvijas autora darbs bērniem": Inese Zandere par grāmatu "Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpantinti", izdevējs "Liels un mazs".

Dzejniece, atdzejotāja, filozofe Inese Zandere ir daudzu scenāriju un libretu autore. Ilgus gadus strādājusi žurnālā "Rīgas laiks", arī par galveno redaktori. Viena no apgāda "Liels un mazs" dibinātājām.

Literatūras gada balvas (2002), Pastariņa prēmijas (2002)un Ojāra Vācieša literārās prēmijas (2003) laureāte, vairākkārt saņēmusi Autortiesību bezgalības balvu, kā arī "Dienas gada balvu kultūrā" (2004) un Literatūras Gada balvu (2004).

Inesei Zanderei piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis (2008. gads).

Anda Baklāne: "Inese Zandere nav vienkārši bērnu dzejniece, Inese Zandere ir vesela paradigma, industrija un koncepcija.

Zanderes bērnu dzeja (un arī dzeja, kuru uzrakstīt viņa pamudinājusi) Latvijā izraisījusi teju bērnu dzejas renesansi – no margināla, galvenokārt atmiņas vingrināšanai izmantota materiāla tā pārtapusi ikdienas lasāmvielā, kuru visi mājinieki pilnīgi nevilšus drīz vien zina no galvas."

Dace Rukšāne: "Šķiet, par gaišumu un vieglumu Zanderes dzejā vēlreiz būtu lieki runāt, tomēr varu vēl piebilst, ka šie panti ir ne tikai mierinoši – tie lieliski attīsta muzikalitāti un ritma izjūtu gan tiem, kas lasa, gan tiem kas klausās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!