Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Savās mājās Eseksā atrasts miris grupas "The Prodigy" dejotājs un vokālists Kīts Flints. Pazīstamais skatuves mākslinieks mūžībā devies 49 gadu vecumā, raksta britu mediji.

Eseksas policija saņēmusi izsaukumu pirmdienas rītā pēc pulksten 8 uz Kīta Flinta mājām. Diemžēl atrastais cilvēks bijis bez dzīvības pazīmēm.

"Nekas neliecina, ka notikušajā ir kaut kas aizdomīgs," teikts policijas paziņojumā.

Flints un grupa "The Prodigy" nule kā atgriezās dzimtajā Lielbritānijā pēc turnejas Austrālijā, bet maijā bija plānoti grupas koncerti ASV.

Kīta Flinta nāvi apstiprinājuši arī kolēģi no "The Prodigy", sakot, ka piemin "īstu pionieri, novatoru un leģendu". Kā liecina ieraksts grupas oficiālajā "Instagram" kontā, Kīts Flints dzīvi beidzis pašnāvībā.

Sākotnēji Kīts Flints bija "The Prodigy" dejotājs, bet kā vokālists un dziesmu autors debitēja grupas 1997. gada albumā "Fat of the Land". Tieši 90. gadu kulta dziesmās "Firestarter" un "Breathe" skan Kīta Flinta balss, bet "Firestarter" videoklips un Flinta neprātīgā deja kļuvusi par neizdzēšamu grupas tēla sastāvdaļu, kā arī padarījusi grupu par "reiva krusttēviem".

"The Prodigy" ir viena no visu laiku komerciāli veiksmīgākajām elektroniskās mūzikas apvienībām – grupa, kas 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā pagrīdes reivus padarīja par populārās kultūras sastāvdaļu uz mūžīgiem laikiem iemantojot "elektronikas panku" titulu.

Līdzās muzikālajai darbībai, Kīts Flints bija arī kaislīgs motobraucējs, bet no 2014. līdz 2017. gadam arī krodznieks savā dzimtajā Eseksā.

Kopumā "The Prodigy" izdevusi septiņus albumus, jaunākais no tiem – "No Tourists" – iznāca 2018. gadā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada vasarā "The Prodigy" koncertēja Latvijā, festivālā "Positivus" kā vieni no galvenajiem māksliniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!