Foto: Mārtiņš Purviņš/DELFI
16. janvāra rītā mūžībā devies mūziķis Uģis Muzikants, vēsta leģendārās latviešu rokgrupas "Pērkons" ieraksts sociālajā medijā "Facebook".

"Dziļās un patiesās skumjās ziņojam, ka šorīt rīta agrumā spēlēt debesu taustiņus ir devies mūsu draugs, sintezatoru meistars un brīnišķīgs cilvēks Uģis Muzikants," teikts grupas ierakstā. "Tas ir noticis pārāk agri un pārāk pēkšņi. Mēs sērojam kopā ar Uģa tuvajiem. Piektdien, 19. janvārī paredzēto koncertu VEF Kultūras pilī mēs veltīsim Tev, draugs! Lai Tev gaišs lidojums mūžībā!"

19. janvārī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī ir iecerēts grupas "Pērkons" labāko dziesmu koncerts "Sapumpurots zars". To mūziķi veltīs Uģa Muzikanta piemiņai.

"Mēs dziļi sērojam par Uģa aiziešanu – viņš bija īsts draugs un lielisks mūziķis, patiesa daļa no "Pērkona"," saka grupas līderis Juris Kulakovs. "Un tieši tāpēc mēs spēlēsim šo koncertu šonedēļ un veltīsim to viņam un savām skumjām. Jo "show must go on" – mūzika nemirst, un tajā mūžīgi dzīvos arī Uģis."

Uģis Muzikants ticis uzaicināts pievienoties grupai "Pērkons" uz dažiem koncertiem 2016. gadā. Tam sekoja sadarbības pauze, līdz viņš kļuva par pilntiesīgu grupas dalībnieku.

Uģis Muzikants spēlējis arī grupā "Lapsenes bize" u. c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!