Foto: Publicitātes foto, F64

Dailes teātra viens no vērienīgākajiem nākamās sezonas iestudējumiem būs Raimonda Paula un Māras Zālītes mūzikla "Meža gulbji" jauns iestudējums.

Mūzikls savulaik tika rakstīts par godu Dailes teātra 75. jubilejai un pirmizrādi piedzīvoja 1995. gadā, kļūstot ārkārtīgi populārs un skatītāju iemīļots. 2005. gadā, par godu pasakas "Meža gulbji" autora Hansa Kristiana Andresena 200. jubilejai mūzikls piedzīvoja atjaunojumu Dailes teātrī. Tāpat mūzikls piedzīvojis arī citus iestudējums, bet tā skaņdarbi jau dzīvo savu neatkarīgu dzīvi, ir tikuši izdoti ierakstā, skan koncertos, radiostacijās, utt.

Kā vēsta Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa, viens no visu laiku populārākajiem latviešu mūzikliem atdzims pilnīgi jaunā interpretācijā. Libreta autore un dzejniece Māra Zālīte kopā ar komponistu ir papildinājuši muzikālo materiālu ar jaunām dziesmām, un teātrī jau norit iestudējuma sagatavošanas process. Mūziklu iestudē viens no vadošajiem jaunās paaudzes latviešu režisoriem Klāvs Mellis.

Kā informē Vārpiņa, nākamā gada aprīlī pirmizrāde gaidāma ironiski nodēvētam "veģetāram trillerim". Izrādes pamatā ir Nobela prēmijas laureātes Olgas Tokarčukas romāns "Dzen savu arklu pār mirušo kauliem", kas saņēmis plašu atzinību, tostarp arī starptautisko Bukera prēmiju. Romāna iestudējums Dailes teātrī top izcilās holandiešu režisores Olas Mafālani versijā.

Savukārt 2025. gada maijā pirmizrādi piedzīvos Artura Šniclera "Sapņu noveles" dramatizējums, kuru režisors noformulējis kā "laulības drāmu". Šis darbs savulaik satricināja Vīnes pieklājīgo 20. gadsimta sabiedrību ar savu neslēpti erotisko valdzinājumu. Dailē to izstāstīs prestižās Olivjē balvas nominants, britu teātra uzlecošā zvaigzne Daniels Ragets ar savu komandu. Galvenajām lomām režisors ar nolūku ir izvēlējies Dailes teātra aktieru pārus, kuri arī dzīvē ir precēti pāri.

Šīs trīs izrādes teātris piedāvās abonementu īpašniekiem. Teātra 2024./2025. gada sezonā būs pieejami septiņi abonementi ierobežotā skaitā – pirmizrāžu abonements un 1., 2., 3., 4., 5., 6. abonements. Tirdzniecība tiks uzsākta 9. aprīlī pulksten 12 Dailes teātra kasē un attālināti internetā bilesuparadize.lv.

Par nākamās sezonas jauniestudējumiem teātris, kā ierasts, informēs uzsākot jauno sezonu, bet jau tagad biļetes pieejamas uz sezonas pirmo lielo jauniestudējumu Lielajā zālē. Jaunā sezona septembrī tiks atklāta ar lietuviešu režisora Jonasa Terteļa piedzīvojumu izrādi ģimenei "Zilā lapsa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!