Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 4.augustā, pulksten 12 festivāla "Laba daba" ietvaros uz "Suņa skatuves" būs "Sāra Keina", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Sāra Keina" ir fiziskā teātra izrāde, kas runā teātra, dejas, dzīvas mūzikas valodās un stāsta par cilvēka identitātes meklējumiem, par ceļu pie sevis, maldoties starp jautājumiem par seksualitāti, attiecībām, drosmi būt patiesam un bailēm pazaudēties ārējās pasaules prasībās pēc normalitātes.

Izrādei 2010. / 2011. gada sezonā "Spēlmaņu nakts" nominācija par labāko kustību mākslinieci.

Izrādes pamatā angļu dramaturģes Sāras Keinas dzīve un nāve 28 gadu vecumā. Viņas darbu varoņi cīnās ar vientulību, meklē mīlestību un dzīvi uztver kā fiziskas un garīgas ciešanas.

Izrāde "Sāra Keina" ir tās veidotāju – režisora Mārtiņa Eihes, horeogrāfes Kristīnes Borodinas, mūziķa Edgara Rubeņa un aktiera Aigara Apina saruna ar mirušo dramaturģi, kurā viņi, cenšoties tomēr pierādīt mīlestības esamību, atklāj arī savas šaubas, bailes, nedrošību un trauslumu.

Mārtiņam Eihem šī ir otrā fiziskā teātra žanrā iestudētā izrāde. Pirms trīs gadiem kopā ar igauņu horeogrāfi Kaju Kann un aktieri Aigaru Apini tapusī "Brīvība" pēc Č. Bukovska darbu motīviem piedalījās vairākos festivālos un tika pamanīta oriģinālās formas un aizkustinošās tuvības starp aktieriem un skatītājiem dēļ.

Kristīne Borodina pašlaik strādā Francijā, bet Latvijā viņa dejoja Olgas Žiltuhinas deju trupā un veidoja modernās dejas izrādes.

Edgars Rubenis ir eksperimentālās rokmūzikas mūziķis, kas aktīvi nodarbojas arī ar improvizacionālās / momentānās mūzikas radīšanu. Grupu "Mona de Bo", "Mofo", "Rygdal" un citu ģitārists. Pirms aizbraukšanas pēdējā uzstāšanās Latvijā.

Aigars Apinis ir Valmieras Drāmas teātra aktieris, sevi spilgti parādījis arī fiziskā teātra izrādēs "Brīvība" (režisors Mārtiņš Eihe), "Mannersache" ("Vīru lietas").

Festivālā ‘Laba daba’ varēs noskatīties izrādi ‘Sāra Keina’ (page #1)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!