Foto: Publicitātes foto

5.janvārī, pulksten 19 kinoteatrī "Splendid Palace" viesosies Baltinavas dramatiskais kolektīvs "Palādas" ar izrādi "Ontons i Zīmassvātki", pēc kuras motīviem iestudēta Latvijas Nacionālā teātra komēdija "Latgola.lv", portālu "Delfi" informē biedrības "Latgolys Studentu centrs" pārstāvji.

Izrādes skatītājiem būs ekskluzīva iespēja uzzināt, kādi ir visu iemīļotā varoņa – Ontona Ziemassvētki tālā Latgales ciemā. Izrādes centrā būs Annas vedekla, kura vēlas sarīkot īstus Ziemassvētkus, ievērojot visas senču tradīcijas, lai mazbērni zinātu, kā jāsvin svētki. Ontons un Anne piekrīt. Taču pašā svētku vakarā senču tradīcijās ielaužas mūsdienu realitāte, tomēr neskatoties uz to, svētki tiek nosvinēti godam.

Izrāde sagādās daudz pārsteigumu un atklājumu skatītājiem, kā arī sniegs daudz jautru brīžu.

Kopumā seriālkomēdijā "Ontons i Anne" ir astoņas sērijas. "Ontons i Zīmassvātki" ir komēdijas sestā sērija. Savukārt Latvijas Nacionālā teātra iestudētajā komēdijā "Latgola.lv" ir iekļautas pirmās trīs komēdijas "Ontons i Anne" sērijas.

Danskovītes komēdija "Ontons i Anne" savulaik tā iepatikās režisoram Valdim Lūriņam, ka tika uzvesta uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves. Tāpēc baltinavieši ar prieku viesosies Rīgā un parādīs izrādes oriģinālversiju.

Baltinavas dramatiskais kolektīvs "Palādas" (tulkojumā "Pūces") darbību sāka 1999. gada novembrī. Pēc pāris gadu mākslinieciskās darbības kolektīva režisore Anita Ločmele, aizslēpusies aiz pseidonīma Danskovīte, Baltinavas izloksnē uzrakstīja lugas "Ontans i Anne" pirmo daļu – tā bija luga par pašiem baltinaviešiem. Tā sākās latgalisko lugu tradīcija Baltinavā. Izrāde kļuva par seriālu, jo paši skatītāji pieprasīja turpinājumu un piedāvāja idejas, par ko vēl varētu rakstīt.

Amatierteātris "Palādas" ar izrādi "Ontons i Anne" ir piedalījies Latvijas amatierteātru skatēs "Gada izrāde", kur 2004. gadā izrāde saņēma Gada labākās izrādes titulu. 2006.gadā kolektīvs saņēma Kultūras ministrijas prēmiju par spilgtu devumu sava novada valodas mentalitātes popularizēšanā.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā. Izrāde ilgs divas stundas un notiks latgaliešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!