Foto: AP/Scanpix

Vasaras beigās - 29.augustā - Rīgas Kongresu namā viesosies Fanija Ardāna un Žerārs Depardjē. Viņi spēlēs izrādē "Otrā mūzika", kas tapusi pēc ievērojamās franču literātes un režisores Margaritas Dirasas lugas, informē festivāla "Baltijas pērle" organizatori.

Izrāde noritēs franču valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu un krievu valodā.

"Divdesmit gadus es dzirdēju pieklusinātas balsis, kas aizsmakušas pēc bezmiegā pavadītas nakts. Viņš un Viņa uzstājīgi pieprasīja atgriezties abu pirmās mīlestības sākumā. Stāsts par diviem, kuri nespēj būt kopā, bet nespēj arī viens bez otra dzīvot," skan fragments no Margaritas Dirasas lugas.

"Viņi atgriežas pilsētā, kurā bija laimīgi un mīlēti, lai sastaptos pēc ilgas atšķirtības un pieņemto galīgo lēmumu. Tikšanās viesnīcā, pirms šķiršanās uz visiem laikiem… Nakts, kurā viļņojas cīņa, izmisums, pārmetumi, atmiņas, slimīgs erotisms un laimes neiespējamības apjauta.

Kādi viņi būs, kad iestāsies rīts? Izsmalcinātās gaisotnes piesātinātajos dialogos katrs vārds un katra sīkākā detaļa nevainojamā izpildījumā precīzi iegulst savā vietā," izrādes tematiku ieskicē festivāla organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!