Foto: Publicitātes foto
Festivāls "Laba Daba" šogad piedāvās gan tradicionālas teātra izrādes, gan nedaudz mūsdienīgākas performances teatrālā izpildījumā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Sestdienas rīts sāksies ar pirmo no festivāla izrādēm – Vara Klausītāja režisēto izrādi bērniem ''Vilks''.

Tā ir izrāde, kas sākas ar baltu un tīru telpu. Pēkšņi tajā sāk rotaļāties gleznotāja, mūziķis, aktrise un režisors. Mazo skatītāju acu priekšā viņi spēlējas ar valodu un vārdiem, tautasdziesmām, mūziku, mīklām un brīnišķīgiem zīmējumiem, izstāstot neskaitāmus stāstus par vilku pelēci. Nepilnas stundas laikā baltās sienas ir klātas krāsainām gleznām, kas, šķiet, saplūst un kustas gluži kā multfilmā, telpu ir piepildījusi mūzika un dažādi dzīvnieki, bet bērni tiek aicināti uz skatuves zīmēt un spēlēties kopā ar aktieriem. Gleznas par vilku zīmētas tiks uz Suņa skatuves (lielajā šķūnī), plkst. 11.00.

Turpat plkst. 12 būs skatāma leļļu izrāde pieaugušajiem ''Dienas varonis''. Izrāde pieaugušajiem, kuras stāsts ir balstīts uz patiesiem notikumiem. Tās galvenais varonis Zigurds Zamšs (Kristians Kareļins) reiz beidzis ekonomistus, bet, neatradis darbu savā jomā, piepelnās gadījuma darbos. Viņš ir vienkāršs vīrs un dzīvo savas mātes Zigrīdas dzīvoklī kopā ar trīsdesmitgadīgo draudzeni Solvitu Muciņu (Katrīna Albuže), kura grib būt pamanīta un apprecēties. Taču kādu dienu Zigurds tiek ierauts notikumos, pret kuriem viņš nevar palikt vienaldzīgs, pat ja nākas iestāties pret likumu.

Izrādes "Dienas varonis" dramaturģiskais pamats veidojies no ironiskām atziņām, kas dzimušas masu medijos pārraidīto šovu, raidījumu un reklāmu iespaidā, lai izpētītu, cik vērtas ir patiesas emocijas, cik viegli cilvēks pakļaujas provokācijām, un cik tālu to ir ētiski izmantot. \

Režisors un dramaturģijas autors, Ģirts Šolis ir viens no radošās apvienības umka.lv dibinātājiem un šajā izrādē turpina gan pieaugušo leļļu teātra attīstīšanu Latvijā, gan umka.lv izrādēs "Vectēva vakars" iesākto sabiedrisko un politisko aktualitāšu parodēšanu. Turklāt šī izrāde ir nominēta šī gada "Spēlmaņu nakts" nominācijā "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā".

Savukārt "Labas Dabas" lielākie apmeklētāji, kuri pa dienu vēl nebūs noguruši no teatrāliem uzvedumiem, plkst. 22.00 Zaļās Pūces migā varēs baudīt audiovizuālu performanci ar nosaukumu ''Aina''. Teatrāls uzvedums bez iepriekšēja scenārija. Izrādes laikā gleznotāja Ieva Nagliņa un mūziķis Kristaps Krievs improvizēs dzīvajā.

Dzīvs vizuālais attēls tiks radīts uz kodoskopa virsmas, kas kopā ar muzikālo izpildījumu, kas sastāv no dabas skaņu ierakstiem, fragmentiem no metodiskajiem latviešu valodas mācību materiāliem vinila platēs, radīs kustīgas, abstraktas krāsu kombinācijas. Būs dzirdami arī fragmenti no "Melodijas" platēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!