vimeo:111653025

Ar Latvijas Kultūras akadēmijas studentu atbalstu ir tapis Spēlmaņu nakts skatītāju balsojuma informatīvais video "Tagad balso par kultūru!". Skatītāji tiek aicināti izteikt savu viedokli, balsojot par gada labāko aktrisi, aktieri un izrādi.

Informatīvā video radošā grupa: lomās - Samira Adgezalova, Armands Ikalis, režisori - Ivo Skanstiņš, Vigo Zaļaiskalns, producents - Vigo Zaļaiskalns, operators - Ivo Skanstiņš, gaisma - Gatis Ungurs, kameras asistents - Rinalds Zelts, grims - Sabīne Madara Mikasenoka.

"Spēlmaņu nakts" skatītāju balsojumam teātros un internetā ir pievienojusies arī Mobilā balsošanas kaste. Tā ir atrodama dažādās vietās Rīgā no 11. līdz 15.novembrim. Akcijas norises vietas un laiki tiek publicēti Spēlmaņu nakts Facebook kontā.

Skatītājiem, kuri nobalsos akcijas "Mobilā balsošanas kaste" laikā, būs iespēja laimēt ielūgumu divām personām uz "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremoniju Dailes teātrī.

Tāpat joprojām ir iespēja nobalsot arī 11 teātros visā Latvijā: Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, DirtyDealTeatro un Ģertrūdes ielas teātrī. Kā arī elektroniski - portālā "Delfi", "Spēlmaņu nakts" oficiālajā interneta vietnē "Spelmanunakts.lv", un Teātris.zip (Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv).

Spēlmaņu nakts skatītāju balsojums noslēgsies 20. novembrī plkst. 23:59, bet 21.novembrī tiks izlozētas 40 biļetes uz Latvijas teātru izrādēm. Savukārt tiem, kuri balsojuši "Spelmanunakts.lv" un Teātris.zip (Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv), un akcijā Mobilā balsošanas kaste, izlozēs ielūgumus divām personām uz "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremoniju. Aicinām skatītājus atstāt savu kontaktinformāciju uz balsošanas lapām, lai, balsojumam noslēdzoties, varētu sazināties ar laimētājiem.

Spēlmaņu nakts 2014 notiek ar Kultūras ministrijas, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Borisa un Ināras Teterevu fonda un Rīgas domes atbalstu.

Kā jau katru gadu, arī šogad "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā – 23. novembrī, un tā tiks translēta LTV 1 un Latvijas radio 1 tiešraidē no Dailes teātra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!