Foto: Publicitātes attēls

Daugavpils teātrī 7. oktobrī pirmizrādi piedzīvos jauns muzikālais projekts – "Kailais karalis", – kas veidots balstoties dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena darbos "Cūkgans" un "Karaļa jaunais tērps", kā arī Vilhelma Haufa "Jaunais anglis" (burtiski tulkojot "Pērtiķis cilvēka veidolā"), portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Visas šīs pasakas vieno cilvēcisko vājību tēma, kas izpaužas, kad cilvēks nonācis pie varas, kad tiecas pēc tās, vai baidās to pazaudēt. Šo pasaku autori izsmējuši liekulību, gļēvumu, melīgumu, cilvēku pērkamību, un izrādes autori nolēmuši sekot šīm vadlīnijām un radīt satura ziņā tikpat dziļu izrādi.

Iestudējumu veido režisors Oļegs Šapošņikovs un horeogrāfe Irina Saveļjeva.

Izrādes veidotāji gandrīz pilnībā ir atteikušies no psiholoģiskā teātra un mēģina eksperimentēt tikai muzikālo un plastisko izteiksmes līdzekļu rāmjos. "Kailais karalis" kļūs par izrādi, kurā dramatiskie aktieri kopā ar teātra dejotāju trupu izmantos ķermeņa plastiku kā vienu no teātra mākslas izteiksmes līdzekļiem.

Irina Saveļjeva ir vairākkārtēja "Spēlmaņu nakts" nominante kā labākais horeogrāfe, tajā skaitā arī par savu pēdējo darbu 2015/2016 gada sezonā – dejas izrādi "Parunāsim?". Savukārt par iestudējuma vizuālo noformējumu rūpēsies mākslinieces Inga Bermaka-Apiah un Agnese Leilande.

Tuvākās izrādes – 8. oktobrī plkst. 18.00, 24. novembrī plkst. 18.30

Biļetes uz izrādēm nopērkamas Daugavpils teātra kasē un www.bileusparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!