Foto: Gregory Batardon
Ceturtdien, 11. aprīlī, "Arēnā Rīgā" uzstāsies leģendārā Morisa Bežāra balets "Bejart Ballet Lausanne", portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāju pārstāvji no "Baltic Events".

Par Bežāra un viņa baleta novatorisko projektu kļuva starpdisciplināras izrādes, kurās apvienojās deja, dziedāšana un pantomīma, un šis projekts paģērēja paplašināt uzstāšanās laukumu izmērus. Bežārs pirmais no horeogrāfiem izmantoja baleta izrādēm lielas sporta arēnas. Izrādes darbības laikā uz gigantiska laukuma atradās orķestris un koris.

Pirmā vakara daļa "t 'M et variations…" ir balets, kuru radīja Gils Romāns 10 gadus pēc Bežāra nāves. Baleta skaņu celiņa autori ir Niks Keivs (Nick Cave) un Vorens Eliss (Warren Ellis). Baletā kustības kļūst par vārdiem, kas vēršas pie Bežāra personīgās dienasgrāmatas veidā. Visa darbība parādīta kā variāciju sērija par mīlestību un iekšējo vajadzību dejā, kas izteikta horeogrāfijā.

Otrajā daļā ir izrāde "Bežārs izjūt Morisu" ("Béjart fête Maurice") — padedē sērija, kas savijas ar vairāku Bežāra baletu fragmentiem. Viegla rapsodija, kas runā par laikmetu, par Morisu Bežāru — mākslinieku, kurš sapņoja par lielo, domāja plaši un nebaidījās aptvert pārāk daudz. Baletā tiek izpildīta Bēthovena, Veberna, Štrausa, Rosīni, kā arī pasaules tautu mūzika.

Biļetes uz pasākumu ir pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!