Foto: Publicitātes foto
Āraišu arheoloģiskajā parkā 26. jūlijā notiks vērienīga vizuālā teātra estētikā balstīta kopienas teātra izrāde "Letti", kurā piedalīsies vairāk nekā 100 dalībnieku, portālu "Delfi" informē Āraišu arheoloģiskā parka pārstāvji.

Izrādes laikā Āraišu arheoloģiskā parka teritorija pārtaps par spēles platformu vairāk nekā simts izrādes dalībniekiem, tā kļūstot par vienu no dalībnieku skaitā apjomīgākajām izrādēm kopienas teātra projektā.

Kā uzsver izrādes veidotāji, dalībnieki ir vietējās kopienas cilvēki un apkārtnes iedzīvotāji, kuriem šī izrāde ir liels izaicinājums, tāpat neierasts notikums tas būs Āraišu arheoloģiskā parka darbībā.

Izrāde "Letti" vēstīs par mūsdienu cilvēku, kurš meklē savas saknes, par cilvēku, kurš meklē sevi caur sen aizmirstiem mītiem, ko glabā mūsu tauta, mūsu pašu miesa, mūsu zeme. Izrādes galveno stāsta līniju veidos piecu jauniešu piedzīvotais pilnmēness naktī, ko uzskata par enerģētiski spēcīgu un emocionāli piesātinātu laiku.

Izrādes laikā skatītāji kopā ar jauniešiem piedzīvos sešu stāstu virkni, kas notiks dažādās Āraišu arheoloģiskā parka teritorijas vietās, un atgriezīs laikos, kad radās pirmās universālās izpratnes par pirmajām pasaules uztveres formām. Skatītāji paši kļūs par izrādes sastāvdaļu un kļūs par tiešiem lieciniekiem dažādu laiktelpu šķietamiem satikšanās mirkļiem, kas liks atgādināt pašiem sev par dabas klātesamību un kopienas sajūtu, kas veidojusi un turpina veidot Latvijas cilvēku.

Izrādi veido režisore Beatrise Zaķe (apvienība PERFOrācija), scenogrāfija – Pamela Butāne (apvienība PERFOrācija), dramaturģija – Sandija Santa, komponists – Jānis Strapcāns, kustību konsultants – Jānis Putniņš, gaismu mākslinieks – Reinis Smiltenis (Those Guys Lighting), balss – aktrise Inga Apine.

Piedalās – Āraišu arheoloģiskā parka jaunizveidotais kopienas teātris, Amatas novada un Cēsu pilsētas deju kolektīvi, kori, jaunsargi.

Kā informē izrādes veidotāji, tā nav ieteicama cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Izrāde notiks kopienas teātra projektā "Latvijas stāsti. Šekspīrs satiek Blaumani" un Āraišu arheoloģiskā parka "Teātra un mūzikas Mēness ezers" pasākuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!