Foto: Publicitātes foto

Režisors Alvis Hermanis Jaunajā Rīgas teātrī iestudē izrādi "Baltais helikopters" ar slaveno Rīgā dzimušo baleta mākslinieku Mihailu Barišņikovu pāvesta Benedikta XVI lomā, kas pirmizrādi piedzīvos 21. novembrī, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Inga Liepiņa.

Izrādes sižets balstīts patiesos notikumos un stāsta par iepriekšējā Katoļu baznīcas pāvesta – Benedikta XVI – noslēpumaino atkāpšanos no amata. Benedikts XVI jeb Jozefs Racingers ir pirmais pāvests, kurš pēdējo 600 gadu laikā pameta savu posteni dzīves laikā. Līdz šim bija pašsaprotami, ka šis amats tiek pildīts līdz pat nāves brīdim. Oficiālā atkāpšanās versija par veselības problēmām ne visiem šķiet pārliecinoša. Ir arī citas versijas. Astoņi gadi, kuru laikā Racingers pavadīja pāvesta krēslā (no 2005. līdz 2013. gadam), sakrita ar visiem tiem jaunajiem izaicinājumiem un jautājumiem, ar kuriem mūsu civilizācija tika konfrontēta 21. gadsimta sākumā un atbildes uz kuriem joprojām nav atrastas. Jozefa Racingera/ Benedikta XVI lomā būs Mihails Barišņikovs.

Izrādē piedalīsies arī Jaunā Rīgas teātra aktieri – Kaspars Znotiņš (pāvesta sekretārs) un Guna Zariņa (Māsa Tabiana).

Režisors un lugas autors – Alvis Hermanis. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Kristīne Jurjāne. Izrādē skanēs itāļu, angļu, poļu, latīņu un citas valodas ar simultāno tulkojumu.

Biļetes uz izrādēm novembrī un decembrī būs iespējams iegādāties elektroniski no 9. septembra pulksten 10.00.

Vairāk informācijas par izrādi mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!