Foto: Mārcis Baltskars
Šī improvizācijas teātra apvienībai "Spiediens" būs jau 11. pastāvēšanas sezona, un pirmais iznāciens plānots 9. oktobrī ar garās formas izrādi "Lifts", 10. un 11. oktobrī būs skatāms improvizācijas šovs "Spiediens" izrādes, savukārt 24. oktobrī plānota pirmizrāde bērnu izrādei "Zīmētprieks", portālu "Delfi" informē apvienības pārstāvji.

"Izskatās, ka šī sezona mums patiesi būs pārsteigumiem bagāta, jo līdztekus esošajām, skatītāju iemīļotām "Spiediens" un "Lifts", kā arī jauno talantu akadēmijas "Potenciāls" izrādēm parādīsies jauna izrāde bērniem ar nosaukumu "Zīmētprieks". Šobrīd pastāv arī ļoti reāla versija, ka ap jauno gadu nāksim klajā ar vēl vienu jaunu izrādi, pie kuras koncepta patlaban vēl rit darbs," stāsta radošās apvienības producents, Krišjānis Caune.

Ģimenes izrādes "Zīmētprieks" ideja radusies kopā ar Zīmējumu teātra režisoru, Spēlmaņu nakts balvas ieguvēju kategorijā "Gada izrāde bērniem un jauniešiem", Vari Klausītāju, kurš būs jaunās izrādes mākslinieciskais vadītājs. Tās forma būs improvizācija, kas apvienota ar zīmēšanu un mūziku. Izrāde domāta visai ģimenei, tomēr vērsta vairāk tieši uz bērniem un viņu iztēles attīstīšanu. Pirmizrāde ir plānota 24. oktobrī, "VEF" kvartāla kamerzālē, Ieriķu ielā 5a.

Turpinot jauniešu tēmu – patīkama ziņa ir visiem improvizēt gribētājiem, proti, jauno talantu akadēmijas izrādes – Brīvā skatuve "Potenciāls", kas norisinās kultūras telpā "Autentika", Bruņinieku ielā 2, sezonas uzvarētājam arī šogad tiks piedāvāts līgums ar Radošo apvienību "Spiediens" par uzņemšanu pamatsastāvā. Tāpat uzvarētājam būs pilnībā apmaksāta dalība apvienības improvizācijas nometnē, ļaujot labāk sagatavoties gaidāmai sezonai.

Vēl viens "Spiediena" šīs sezonas jaunums ir sadarbība ar Dailes teātra režisoru Paulu Timrotu, kurš mentorēs aktierus-improvizatorus un palīdzēs attīstīt izrāžu māksliniecisko kvalitāti. Uzsvars tiks likts uz populārāko apvienības izrādi – improvizācijas šovu "Spiediens", kas arī šosezon norisināsies "First", Andrejostas ielā 5k-3.

Pats Pauls par šo sadarbību saka: "Esmu strādājis gan skolā, gan bērnu dārzā, gan teātrī. Domāju, ka ar šo pieredzi beidzot var ķerties klāt "Spiedienam". Beidzot kāds tos mežoņus pieskatīs!"

Noteikti jāatzīmē arī garās formas improvizācijas teātra izrāde "Lifts", kas šogad piedzīvo savu piekto sezonu. Tā tiks demonstrēta kinoteātra "Splendid Palace" kamerzālē, "Film Noir", Elizabetes ielā 61.

Tuvāko izrāžu biļetes jau pieejamas pārdošanā vietnē www.spiediens.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!