Foto: LETA

Kamēr valstī ir izsludināts ārkārtējais stāvoklis un durvis apmeklētājiem slēguši visi Latvijas teātri, tāpat citas kultūras institūcijas, Liepājas teātris uzsācis savu pirmo podkāstu sēriju "Pīpētavas sarunas".

Pirmajā podkāstā sarunājas dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Gatis Maliks. Aptuveni stundu ilgajā sarunā abi sazvanījuši arī citu Latvijas teātru aktierus, lai noskaidrotu kā dīkstāves periodā rit viņu ikdiena.

"Kā Gints Andžāns izglābs Latviju no vīrusa, kā Jana Herbsta sadzīvo ar ķīniešiem Cēsīs, kā Aigars Apinis gaida igauņu vikingu iebrukumu Valmierā, un vai tiešām Romāns Bargais nezina, kur atrodas viņa dēls? Kā saka Gatis – mēs lecam iekšā podkāsta vilcienā," teikts sarunas pieteikumā.

Jau ziņots, ka dažādas aktivitātes tiešsaistē veikuši daudzi Latvijas teātri, piemēram, Jaunā Rīgas teātra aktieri videoierakstos lasa grāmatas no saviem grāmatplauktiem, teātra trupas "Kvadrifrons" aktieri kopā ar draugiem un domubiedriem lasa "Džovanni Bokačo darbu "Dekamerons", savukārt Dailes teātris brīvpieejā piedāvā noskatīties virkni savu labāko izrāžu. Nacionālais teātris aicina klausīties jau iepriekš tapušos podkāstus un aicina skatītājus spēlēt spēli, kuras rezultātā varēs izvēlēties, kādu teātra iestudējumu skatīties tiešsaistē, savukārt "Dirty Deal Teatros" uzsācis projektu "Izrādes – instrukcijas".

Jau ziņots, ka šobrīd ārkārtējais stāvoklis Latvijā ir izziņots no 13. marta līdz 14. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!