Foto: DELFI
Heks ir viena no populākajām Latvijā nopēkamajām saldētajām zivīm. Tam ir maz asaku, tādēļ heku droši var ēst arī bērni. Skābā krējuma-sīpolu mērcē izkarsēti, zeltaini apcepti heka gabaliņi būs īpaši sulīgi. Pilnai laimei iesakām piedevās pagatavot čaganu kartupeļu biezputru.

::recepte::

Hekus atlaidina, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos. Lociņus sakapā. Olas sakuļ. Miltus izber uz šķīvja.

Zivs gabaliņus pārkaisa ar sāli un pipariem, tad apviļā miltos, olā un apcep pannā uzkarsētā eļļā brūnus, cepot 1-2 minūtes no katras puses.

Izceļ gabaliņus no pannas, liek uz šķīvja, kas iepriekš izklāts ar papīra dvieli.

Pannu izskalo. Lej pannā eļļu. Liek cepties sīpolus, pievienojot šķipsniņu sodas, lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini.

Kad sīpoli apcepušies, pievieno elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, skābo krējumu, sāli, piparus, tad visu apmaisa un ļauj mērcei vārīties uz nelielas liesmas 2-3 minūtes. Ja vēlas, lai mērce ir tumīgāka, to iebiezina ar miltiem, kas samaisīti ar nelielu daudzumu ūdens vai skāba krējuma.

Liek mērcē heka gabaliņus, pārlej ar mērci un karsē vēl 2-3 minūtes. Tad pārkaisa ar kapātiem lociņiem un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.saldēts heks2 olas milti panēšanai2 sīpoli šķipsnasoda eļļa cepšanai200 mlūdens250 gskābs krējums pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari saujalociņi

Sagatavošana

1

Hekus atlaidina, sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo, sagriež pusgredzenos. Lociņus sakapā. Olas sakuļ. Miltus izber uz šķīvja.

2

Zivs gabaliņus pārkaisa ar sāli un pipariem, tad apviļā miltos, olā un apcep pannā uzkarsētā eļļā brūnus, cepot 1-2 minūtes no katras puses.

3

Izceļ gabaliņus no pannas, liek uz šķīvja, kas iepriekš izklāts ar papīra dvieli.

4

Pannu izskalo. Lej pannā eļļu. Liek cepties sīpolus, pievienojot šķipsniņu sodas, lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini.

5

Kad sīpoli apcepušies, pievieno elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, skābo krējumu, sāli, piparus, tad visu apmaisa un ļauj mērcei vārīties uz nelielas liesmas 2-3 minūtes. Ja vēlas, lai mērce ir tumīgāka, to iebiezina ar miltiem, kas samaisīti ar nelielu daudzumu ūdens vai skāba krējuma.

6

Liek mērcē heka gabaliņus, pārlej ar mērci un karsē vēl 2-3 minūtes. Tad pārkaisa ar kapātiem lociņiem un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!