Foto: LETA

Uz Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) valdes priekšsēdētāja amatu kandidēs Egils Melbārdis un Ojārs Rubenis, piektdien, 26. februārī, Latvijas Radio pastāstīja līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Daiga Gaismiņa-Šiliņa.

Jau ziņots, ka 26. februārī attālinātā formātā "Zoom" notiks LTDS congress, kurā līdzās citiem jautājumiem tiks ievēlēts jaunais vadītājs. Daiga Gaismiņa-Šiliņa šajā amatā jau bijusi četrus termiņus jeb 12 gadus un ir nolēmusi savu kandidatūru vairs uz šo amatu nevirzīt.

Gaismiņa-Šiliņa Latvijas Radio stāsta, ka Egilu Melbārdi uzrunājusi pati, savukārt Ojāru Rubeni izraudzījuši Teātra darbinieku savienības biedri. Viņa uzsver, ka abi kandidāti ir ļoti spēcīgi pieteikumi šim amatam, katrs ar saviem plusiem. Tāpēc LTDS biedriem būšot grūta izvēle.
Iepriekš pašreizējā LTDS vadītāja neizslēdza vēl kāda kandidāta virzīšanu uz šo amatu kongresa laikā.

Plānots, ka LTDS kongresā Gaismiņa-Šiliņa sniegs atskaiti par darbību laika posmā no 2018. līdz 2021.gadam. Tāpat tiks uzklausīts Revīzijas komisijas ziņojums, Latvijas Teātru radošo personību atbalsta fonda "Rampa" un Latvijas Profesionālo aktieru apvienības ziņojumi.

Tāpat paredzēts, ka notiks LTDS Pārstāvju sapulces locekļu un revīzijas komisijas vēlēšanas, kā arī savienības priekšsēdētāja kandidatūru apspriešana. Pēc LTDS statūtiem LTDS valdes priekšsēdētāju un astoņus valdes locekļus ievēl Pārstāvju sapulce.

Gaismiņa-Šiliņa kļuva par LTDS valdes priekšsēdētāju 2009. gadā, kad par viņas kandidatūras apstiprināšanu nobalsoja 282 kongresa dalībnieki, bet par otru kandidāti - Annu Putniņu - 29.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!