Foto: LETA
Trīs vakarus, no 11. līdz 13. novembrim, pulksten 18 tiešsaistē, "Zoom" platformā, būs iespēja pieredzēt horeogrāfa un scenogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča izrādi ar noteikumiem "Atved mani mājās".

Izrādes veidotāji skatītājiem uzdod jautājumu - vai kādreiz ir domāts, ko nozīmē uzņemties atbildību par citu cilvēku? Izrāde "Atved mani mājās" ir sava veida spēle, kurā skatītājs tiek acināts uz mirkli uzņemties atbildību un sajust savas rīcības sekas. Katram skatītājam būs iespēja izdarīt izvēli un pieņemt lēmumu, tādējādi veidotjot, virzot un ietekmējot izrādes gaitu.

Darbs tapis 2020. gadā kultūrtelpas "Točka" īstenotās laikmetīgās dejas rezidenču programmas ietvaros un šogad piedzīvo savu pirmizrādi virtuālajā vidē.

Koncepcijas autors ir horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs, izpildījums - Aldis Liepiņš, asistentes - Elīna Gaitjukeviča un Maija Sukute.

Dmitrijs Gaitjukevičs 2020. gadā ir ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra grādu audiovizuālajā mediju mākslā, scenogrāfijā. Viņš ir horeogrāfs, laikmetīgās dejas metodiķis, kursa vadītājs un pasniedzējs PIKC "Nacionālās Mākslu vidusskolas" Rīgas Baleta skolā, profesionālās izglītības programmā "Laikmetīgā deja". Kopš 2007. gada pasniedz laikmetīgo deju grupā "Ritms". Gaitjukevičs ir arī LDIC (Latvijas Dejas informācijas centrs) valdes loceklis. Mākslinieks ir saņēmis vairākus apbalvojumus, tostarp 2013. gadā ir ieguvis "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Sasniegums laikmetīgajā dejā" par izrādi "Inside". Savukārt, 2015. gadā ir ieguvis "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Sasniegums laikmetīgajā dejā" par izrādi "Atgriešanās" (hor. Elīna Gaitjukeviča). Dimitrija un Elīnas Gaitjukevičas kopā veidotā izrāde "Otrā pusē" pērn saņēma "Dejas balvu 2019/2020" kategorijā "Laikmetīgās dejas iestudējums".

Aldis Liepiņš ar apzināti ar deju aizrāvies kopš 1997. Gada, kad pie Edmunda Veizāna sāka apgūt hip-hopa dejas žanrus. Pieaugot interesei un zināšanām, kā arī padziļināt apgūstot breaking žanru, kopš 2004. Gada darbojas apvienībās "Nu_Age" un "Motion Bang", gūstot starptautisku novērtējumu. Vēlāk pieņēmis izaicinājumu un sācis dejot arī uz Latvijas teātra skatuvēm. Piedalījies laikmetīgās dejas izrādēs – "Inside" (hor. D. Gaitjukevičs) un "Bez vadiem" (hor. V. Oļehno). Piedalījies arī izrādēs "Cilvēks, kas smejas" un "Salome" (Latvijas Nacionālais teātris) un "Makbets" (Latvijas Nacionālā opera un balets). Piedalījies veidošanā kā arī dejojis izrādēs "No Vecmīlgrāvja ar mīlestību" (hor. K. Augustainens, Beļģija), "Wooden Vandal" (contact Gonzo, Japāna) kā arī dejas lieluzvedumā "Abas malas".

Biļetes uz izrādi, kas būs skatāma "Zoom" reālajā laikā, pieejamas biļešu tirdzniecības vietnē "Biļešu paradīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!