Foto: Jānis Deinats
Pēc gandrīz divu gadu pauzes uz Latvijas koncertzāļu skatuvēm atgriežas jauniestudējums Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperai „Kaupēn, mans mīļais”, portālu "Delfi" informēja izrādes producenti. Pirmās divas izrādes būs skatāmas 26. februārī Jelgavas kultūras namā un Liepājā 27. februārī.

Mūzikla producents Aigars Dinsbergs atklāj: “Šo izrādi esam parādā saviem skatītājiem. Ārkārtas situācijas dēļ bija jāatceļ pilnībā izpārdotās izrādes, un atkal saku paldies par sapratni mūsu skatītājiem un visai darba komandai. Lai arī vēl februārī nevaram strādāt ar pilnu jaudu, esam priecīgi atsākt darbus. Šajā izcilajā mākslas darbā iekodētie vēstījumi par mūsu sabiedrību, tās maldiem, mītiem un sirdsapziņu šodienas kontektā ir kļuvuši vēl aktuālāki”.

Koncertuzvedumā Kaupēna lomā iejūtas jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks nemainīgi ir Zigfrīds Muktupāvels, kurš izdzied nu jau par leģendām kļuvušos hītus, bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile.

Jauniestudējumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, savukārt lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais izpildījums rada īpaši dinamisku, jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās arī paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā.

Koncertuzveduma režisore ir Paula Plavniece, scenogrāfijas autors Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa. Koncertuzvedumu veidojusi "Producentu grupa 7".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!