Foto: TASS/Scanpix/LETA
Lietuvas teātra režisori Rims Tumins un Mindaugs Karabauskis atteikušies no darba Maskavas teātros.

Tumins paziņoja, ka no mākslinieciskā vadītāja darba Jevgēņija Vahtangova vārdā nosauktā Valsts akadēmiskā teātra Maskavā aizgājis jau 9. februarī.

Viņš ir arī Viļņas valsts Mazā teātra mākslinieciskais vadītājs.

Iepriekš Lietuvas kultūras ministrs Simons Kairis aicināja atbrīvot Tuminu no amata Mazajā teātrī, jo "neviens izpildītājs no Krievijas Lietuvā neuzstāsies".

"Tas, kas notika un pašlaik notiek Ukrainā, man nav saprotams - es atbalstu stingru pozīciju pret visu, kas pašlaik ir saistīts ar Krieviju, un konkrēti mani," režisors raksta sociālās saziņas vietnēs, piebilstot, ka ir gatavs aiziet no darba arī Viļņā.

Tumins 1990. gadā dibināja Viļņas Mazo teātri, kuru savulaik arī vadīja. Kopš 2007.gada viņš bija mākslinieciskais vadītājs teātrī Maskavā.

Arī Vladimira Majakovska vārdā nosauktā Maskavas akadēmiskā teātra mākslinieciskais vadītājs Karabauskis paziņojis, ka aizgājis no darba Krievijas teātrī.

Maskavas teātrī viņš strādāja kopš 2011. gada. Kopš 2005. gada viņš saņēmis piecas Krievijas augstākās teātra balvas "Zelta maska", kā arī citas atzinības zīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!