Foto: LETA

Latvijas Leļļu teātrī pirmo reiz iestudējumu veidos aktieris un režisors Intars Rešetins. Viņa debija leļļu žanrā būs izrāde "Vafeļu sirdis. Misija – tētis", kas pie skatītājiem nonāks 2023. gada 17. februārī.

Izrāde "Vafeļu sirdis. Misija - tētis" top pēc rakstnieces Marijas Parras romāna bērniem "Vafeļu sirdis", kas jau iemantojis lasītāju simpātijas. Izrādes vajadzībām to dramatizējusi rakstniece Zane Zusta, bet par vizuālo noformējumu rūpēsies gan leļļu un kostīmu māksliniece Jana Čivžele, gan scenogrāfs Kristaps Skulte, gan video mākslinieks Toms Zeļģis.

Jaunā izrāde tiek pieteikta kā mūsdienīgs, košs, aizraujošs, smieklīgi mīļš, emocionāli iedarbīgs stāsts, ar oriģinālām dziesmām, dejām un iespaidīgu vizuālo valodu. "Mazais skatītājs, kurš pieradis pie gadžetiem un ekrāniem, paralēli notikumiem uz skatuves varēs baudīt animētu vides vizualizāciju, radot izrādei tik nepieciešamo atmosfēru un pārsteiguma sajūtu," vēsta izrādes veidotāji.

Māksliniece Jana Čivžele, kurai, tāpat kā režisoram, šis ir pirmais darbs leļļu teātrī, izrādei radījusi iespaidīgu daudzumu - piecpadsmit lelles. "Mans uzdevums uz šo materiālu ir raudzīties ar bērna acīm, lai tā uzrunātu katru mazo skatītāju un būtu brīnišķīga pieredze teātrī," saka māksliniece.

Leļļu teātra pārstāvji arī atgādina, ka februāra izrāžu klāstā iekļautas arī jau zināmās, skatītāju iemīļotās izrādes "Kiosks", "Joka pēc alfabēts", "Kā Brālītis Trusītis uzvarēja lauvu" un "Spēlmaņu nakts" balvai nominētais iestudējums "Katliņpauris". Februāra izskaņā teātris atkal gaidīs pieaugušo auditoriju, lai novērtētu jauno leļļu kabarē "Bez morāles. Ar lellēm".

Intars Rešetins iepriekš iestudējis izrādes Dailes, Nacionālajā un Rīgas Krievu teātrī, kā arī veidojis iestudējumu Radioteātrī. Tāpat vinš pazīstams gan kā teātra, gan kino un televīzijas aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!