Foto: F64
Nepilnas diennakts laikā Nacionālā teātra aktiera Mārtiņa Egliena veselībai saziedoti vairāk nekā 40 000 eiro, liecina organizācijas "Ziedot.lv" redzamie dati.

Aicinājums ziedot aktierim, kurš ir zaudējis "savu galveno ieroci" – balsi, izskanēja 14. februārī, nepieciešamie 10 tūkstoši eiro pirmajai atveseļošanās procedūrai tika savākti stundas laikā, bet jau 15. februārī no rīta summa pārsniegusi 40 tūkstošus.

"Atsaucība ir fenomenāla," sarunā ar "Delfi" saka organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta. Viņa norāda, ka jau sākumā, pēc saziņas ar Eglienu, bijis skaidrs – aktiera atveseļošanās var būt ilgstoša, tāpēc 10 tūkstoši ir tikai pirmajai procedūrai nepieciešamā summa. Tāpēc arī iespēja ziedot netiek noslēgta.

"Mūsu vienošanās vienmēr ar visiem palīdzības lūdzējiem ir tāda – ja cilvēki saziedo vairāk, nauda konkrētajam mērķim paliek, mēs neieturam nekādu komisiju. Tā tiek turēta atsevišķā kontā tieši konkrētajam cilvēkam, viņa ārstniecībai. Kad Mārtiņš atveseļosies un vairs šī ārstniecībai paredzētā nauda nebūs nepieciešama, tad atlikumu viņš varēs novirzīt citiem līdzīgiem gadījumiem kā ziedojumu," skaidro Dimanta.

"Delfi" jau ziņoja, ka aktierim Mārtiņam Eglienam līdzekļi nepieciešami procedūrai klīnikā Vācijā, ko aktierim nozīmējis ārstu konsīlijs Latvijā. Gan Egliens, gan viņa dzīvesbiedre, aktrise Dita Lūriņa-Egliena iepriekš intervijās atklājuši, ka aktierim ir problēmas ar balsi un slimības dēļ tā pakāpeniski tiek zaudēta.

Kā vēstīts vietnē "ziedot.lv", problēmas ar balsi Mārtiņš Egliens jutis jau labu laiku, taču pirms gada kļuvis skaidrs, ka situācija ir nopietna, jo vairs nav iespējams normāli parunāt. Kopš tā laika aktieris ir bijis pie daudziem ārstiem uz izmeklējumiem un procedūrām. Apmeklēti vairāki speciālisti - LOR, neirologi, osteopāti, kineziologs, manuālais terapeits, psihiatrs, logopēds, balss treneris, adatu terapija un pat dziednieki. Diemžēl atveseļošanās nav notikusi.

Latvijas ārstu konsīlijs ir nozīmējis Mārtiņam procedūru, ko veic Vācijas klīnikā. Procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Kā vēsta "ziedot.lv", ir iesniegts pieteikums Nacionālajā Veselības dienestā par valsts apmaksātu ārstniecību, taču atbilde vēl jāgaida. Bet slimība negaida. Mārtiņš pēc iespējas ātrāk vēlas nokļūt klīnikā un saņemt procedūru. Ja procedūra palīdzēs, tad tā pēc kāda laika būs jāatkārto, rakstīts "ziedot.lv".

"Tā ir cerība atgūt gan balsi, gan spēju strādāt, gan arī iespēju būt atkal tam, kas esi! Gribas ticēt, ka tā arī būs un jau drīzumā varēšu uzrunāt gan savus mīļotos cilvēkus, gan skatītājus," atzīst Mārtiņš Egliens un lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Mārtiņš Egliens ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris jau vairāk nekā 20 gadu. Viņš vadījis simtiem koncertu un pasākumu visā Latvijā. Aktierim piemīt spēja precīzi sajust publikas noskaņojumu un ar savu aso mēli atraisīt pat visatturīgākos skatītājus. Skatītāji viņu iemīļojuši arī par īpašo spēju spilgti un asprātīgi parodēt politiķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!