Foto: LETA
Līdzās iepriekšējo dienu laikā izskanējušajai informācijai par vairāku Liepājas teātra aktieru atklāto vēstuli pilsētas domei un lūgumu rīkot atklātu konkursu uz iestādes valdes locekļu amatiem, tapis zināms, ka teātra štatu pametis arī viens no vadošajiem Liepājas teātra aktieriem Edgars Pujāts. Viņš pats 23. augustā sociālajā medijā "Facebook" raksta, ka no teātra aiziet ne ar tām labākajām sajūtām.

"Beidzot varu to paust publiski. Neaizeju no teātra ar vieglu sirdi, aizeju ar rūgtumu smagumu un vilšanos," raksta Pujāts. Viņš uzsver, ka teātrī atgriezīsies, kas tiks novērtēts kā mākslinieks. "Atgriezīšos zinot, ka mans talants un personība tiks novērtēta mākslinieciskā līmenī, nevis līmenī, kā mani pārdot, lai saglabātu zobus...Kolēģi turamies..," raksta aktieris.

Edgars Pujāts bija Liepājas teātra aktieris kopš 1993. gada un ir viens no vadošajiem šī teātra māksliniekiem. Spēlējis gan Uldi mūziklā "Pūt, vējiņi!", gan Džeju Getsbiju izrādē "Lielais Getsbijs", gan titullomu Herika Ibsena "Pēra Ginta" iestudējumā, gan daudzas citas lomas. 2022./2023. gada sezonā bijis visvairāk nodarbinātais Liepājas teātra aktieris.

"Pie personāla direktores ir viņa iesniegums, datēts ar 17. augustu," reģionālajam medijam "liepājniekiem.lv" atklājis Liepājas teātra vadītājs Herberts Laukšteins. "Ir sagatavoti dokumenti. Ja viņš tos parakstīs, tad būs tas lēmums, ko viņš ir pieņēmis."

Laukšteins arī norāda, ka aktieris vismaz viņam teicis, ka esot gatavs sadarboties ar teātri kā ārštata mākslinieks. "Tikai, cik lielas būs prasības kā ārštata aktierim par katru izrādi. Ja tā būs nereāla prasība, tad tā problēma paliks pie manis," saka Laukšteins.

Jau vēstīts, ka Liepājas teātra aktieri atklātā vēstule pašvaldības vadītājam Ansiņam pauduši aicinājumu pašvaldībai izsludināt atklātu konkursu uz valdes locekļa un mākslinieciskā vadītāja vietām.

Liepājas teātrī notikušajā aktieru trupas sapulcē, kurā piedalījās 17 aktieri, pārrunātas aktuālās problēmas Liepājas teātrī, proti, valdes locekļa Laukšteina nevēlēšanās tikties ar visiem aktieriem, kamēr nebūs notikusi viņa pārvēlēšana, aizbildinoties ar laika trūkumu.

Tāpat aktieri ir satraukti par trīs kolēģu - Egona Dombrovska, Madaras Viļčukas, Edgara Pujāta - un galvenā režisora Dmitrija Petrenko aiziešanu no Liepājas teātra.

Aktieri kā nozīmīgu problēmu minējuši arī komunikācijas trūkumu starp valdi un aktieriem - par Petrenko aiziešanu, nākamās sezonas iestudējumiem viņi uzzinot no medijiem, ne no vadības. Turklāt valdes locekle Eva Ciekurze komunikācijā ar aktieriem esot nemanāma.

Pēc atklātās vēstules nonākšanas medijos, Laukšteins 23. augustā tikās ar aktieriem, tomēr pārmetumus par komunikācijas trūkumu noraidīja, uzsverot, ka ir ar tīru sirdsapziņu par paveikto teātrī.
Liepājas mērs Gunārs Ansiņš ("Liepājas partija"), respektējot aktieru trupas lēmumu, rosinās Liepājas teātra kapitāldaļu turētājam rīkot atklātu konkursu uz Liepājas teātra valdes locekļu amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!