Foto: LETA

"Esam bez vainas vainīgie," tā portālam "Delfi" saka Daugavpils teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs, lūgts komentēt izveidojušos situāciju viņa vadītajā teātrī, kad dažas stundas pirms jaunā iestudējuma "Pamiers" pirmizrādes piektdienas, 6. oktobra vakarā, nosodījumu par šī darba izvēli "Facebook" paudusi Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Šapošņikovs pauž, ka teātra trupa un izrādes režisors Māris Korsiets ukraiņu dramaturga Alekseja Kuraļeka lugā saskatījuši humānu, pret karu vērstu vēstījumu, nevis Kremļa propagandas naratīvu, uz ko norāda Ukrainas vēstniecības pārstāvji. Šapošņikovs situāciju raksturo kā "dunci mugurā" pirms pirmizrādes un aicina vēstniecību uz dialogu.

Jau vēstīts, ka piektdien, 7. oktobrī, Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvoja ukraiņu dramaturga Alekseja Kuraļeka lugas "Pamiers" iestudējums, kas balstīts patiesos notikumos un vēsta par notikumiem Ukrainas austrumos 2014. gadā, kad pamiera laikā abu karojošo pušu – Krievijas un Ukrainas – karavīri remontēja karadarbības rezultātā bojātos māju jumtus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!