Foto: Publicitātes foto
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī piektdienas, 13. oktobra, vakarā notika vērienīgas svinības – pirmizrādi piedzīvoja Albēra Kamī lugas "Kaligula" iestudējums Sergeja Golomazova režijā un līdz ar jaunās izrādes nonākšanu pie skatītājiem tika atzīmēta arī teātra 140. jubileja.

Publika jauno izrādi novērtēja ar stāvovācijām, īpaši skaļi sveicot Šamilu Hamatovu, kuram Kaligula ir pirmā galvenā loma uz Čehova teātra skatuves.

Jau vēstīts, ka ar šo izrādi Čehova teātris turpina saturiski un analītiski akcentēt šīs sezonas vadošo motīvu – "vara". Bez Šamila Hamatova citās lomās redzami aktieri Rodions Kuzmins, Ivans Streļcovs, Volodimirs Gorislavecs, Jekaterina Frolova, Anatolijs Fečins un citi.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt pēc izrādes kuplā lūgto viesu pulkā tika svinēta teātra 140. gadadiena. Čehova teātra kolektīvu sveica Kultūras ministrijas Valsts sekretāre Dace Vilsone, uzdāvinot kopīgas svinēšanas simbolu – balto galdautu. Tāpat sveicēju pulkā bija Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs Ojārs Rubenis, kurš dāvanā pasniedza medus spaini un kandžas pudeli. Apsveikuma vārdus teica arī viesi no Tallinas Krievu teātra, tai skaitā arī Latvijas režisors Dmitrijs Petrenko, kurš šajā sezonā kļuvis par šī teātra māksliniecisko vadītāju.

Viesu vidū bija gan bijušie Latvijas prezidenti Valdis Zatlers un Raimonds Vējonis, gan citu Latvijas teātru vadītāji, režisori un aktieri, teātra atbalstītāji un mediju pārstāvji. Balles apmeklētājus izklaidēja grupa "Dagamba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!