Foto: Publicitātes foto
Augustā pēdējos siltos vakarus pavadīt kopā piedāvā grupa "Sestā jūdze", kas apceļo Latviju savā pirmajā brīvdabas koncerttūrē, grupa "Turaides roze", kas sagatavojusi koncertprogrammu ar Imanta Kalniņa skaistākajām dziesmām, kā arī grupas "Linga" un "Opus Pro", kas apvienosies, lai skaļi noslēgtu šo vasaru.

Grupas SESTĀ JŪDZE vasaras vakara koncerts ŠĪ IR VIENĪGĀ DIENA, VIENĪGĀ NAKTS

Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa "Sestā jūdze" dodas savas pastāvēšanas laikā pirmajā brīvdabas koncerttūrē, sniedzot klausītājiem iespēju pēc ilgāka pārtraukuma atkal satikties no 14. līdz 29. augustam.

Vasaras vakaru koncertu turneja "Šī ir vienīgā diena, vienīgā nakts" norisinās, aptverot 11Latvijas skaistākās un lielākās brīvdabas estrādes. Šie koncerti ir kā spirgts veldzējums, aicinot baudīt brīvdabas romantisko un vasarīgo noskaņu, kādu ar savām dziesmām spēj uzburt tikai "Sestās jūdzes" mūziķi.

Saviem klausītājiem koncertā grupa "Sestā jūdze" sagādājusi īpašu pārsteigumu – tajos skan ne tikai visu laiku populārākās grupas dziesmas kā, piemēram, "Atvars", "Ievai", "Upe", "Gan jau" u.c., bet klausītāju vērtējumam tiks nodotas arī pavisam jaunas un vēl nedzirdētas dziesmas no drīzumā gaidāmā grupas albuma "Upe". Tieši šīs tūres skatītāji būs pirmie, kuri dzirdēs jaunās dziesmas: "Aicini mani pie sevis", "Labākās dienas", "Mazā upe", "Mūsu fotogrāfija", "Kas zin kā būs", "Tā pati dien, tikai līst" u.c., lai iemīļotu tās uz visiem laikiem.

Kā stāsta grupas "Sestā jūdze" solists un dziesmu autors Agris Gedrovičs: "Šoreiz viss ir citādi. Jūsu būs mazāk, bet mūsu – tikpat. Mēs patiesi ilgojamies pēc saviem klausītājiem, neatkarīgi no ierobežojumiem un vietu skaita. Kopā pavadīsim īpašu vakaru, atskatoties jau paveiktajā un paveroties nākotnē. Būs romantiski un skaisti. Šis ir laiks, kad neko nevar zināt, iespējams, patiešām var būt "vienīgā diena, vienīgā nakts", kad varam tikties. Tāpēc ņemiet līdzi pledus, lai varat ne tikai izvēlēties estrādē distancēšanās vietu, bet arī nolīst kādā romantiskā stūrītī un baudīt. Mēs jūs ļoti gaidīsim!"

Grupu LINGA un OPUS PRO vasaras noslēguma koncerts

28. augustā jeb gada 240. dienā grupas "Opus Pro" un "Linga" aicina noslēgt vasaru kopā! Pasākums norisināsies Limbažu brīvdabas estrādē, un publiku iesildīs un ballīti īstajā jautrības vētrā pārvērtīs DJ Japānis!

Grupas "Linga" pirmā pilnasinīgā uzstāšanās notika 1989. gadā koncertu sērijā "Roks par neatkarību". Šobrīd, pēc nu jau vairāk nekā 30 gadiem, "Linga" dziesmas uzskatāmas par Latvijas rokmūzikas klasiku, tās skan un ir skanējušas mazām un lielām skatuvēm, kā arī joprojām regulāri tiek raidītas radio.

Arī grupa "Opus Pro" jau vairāk nekā 30 gadus ieņem pirmo rindu rokmūzikas tribīnēs, neskatoties uz sastāva maiņām, kas skārušas grupu šo gadu laikā. Grupa turpina pastāvēt un priecēt savus klausītājus ar enerģisku, dzīvespriecīgu rokmūziku un arī ar nepārspējamām mīlas balādēm. Izņēmums nav arī jaunais albums "Būsim kopā arvien", kas iznāca šī gada pavasarī.

Populārākās un pazīstamākās "Opus Pro" dziesmas "Brīvību Baltijai", "Es un tu", "Rozā lietus", "Šonakt" un "Mīļā", kā arī "Lingas" "Nāc dejot", "Krodziņš", "Signe melo" un "Šeit šeit" iekustinās skatītāju rindas arī 28. augusta koncertā!

Grupas TURAIDAS ROZE koncerts JAUTRA DZIESMIŅA SEV PAŠAM

21. augustā Rojas brīvdabas estrādē-vasaras koncertzālē gaidāms grupas "Turaidas roze" koncerts "Jautra dziesmiņa sev pašam"!

Koncerta sākumā skanēs Imanta Kalniņa dziesmas ar dzejnieka Vika tekstiem: "Elektriskā mīla", "Smilšu rausis", "Zilais putniņš", "Astoņkājis", "Balāde par viņu", "Vēl viens tu", "Tiem, kas rāpo", "Vienmēr būs kāds", "Jautra dziesmiņa sev pašam", "Sidrabrasa", "Kas dzīvo tanī pusē"; dziesmas no izrādes "Princis un ubaga zēns" u.c., bet otrajā daļā – grupas "Turaidas roze" lielākie hiti.

"Visas Imanta Kalniņa dziesmas ir ļoti skaistas, taču man īpaši patīk tās, kam ir brīnišķīgie Vika teksti, taču koncertā skanēs arī citas "Turaidas rozes" populārākās dziesmas: "Trubadūrs", "Apvij rokas", "Vējš un liepa", "Kas jūs esat" un daudzas citas," par gaidāmo koncertu saka dziedātāja Olga Rajecka.

Biļetes uz šiem un citiem vasaras krāšņākajiem koncertiem meklējamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetveikalā bilesuparadize.lv.

Koncerti tiek organizēti, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus un pasākuma apmeklētāju drošībai izsludinātās sanitārā protokola prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!